Nemme fastelavnsboller, hvor du nærmest blot skal afsætte lidt tid hævning. Du kan fylde fastelavnsbollerne med creme, hindbærmarmelade eller andet.
Nemme fastelavnsboller, som du sagtens kan lade børnene lave alene.
Dejen er meget let at samle, og så skal de lækre fastelavnsboller ellers blot hæve lidt undervejs.
Kagecreme er også meget nem at lave selv, og hindbærmarmeladen, ja den må du købe. Hvis du ikke allerede også har kogt den selv 🙂
Du skal bruge - giver 8 nemme fastelavnsboller med creme eller hindbærmarmelade:
25 gram gær
0,5 deciliter lunkent vand
150 gram smeltet smør
300 gram hvedemel
En halv teskefuld kardemomme
3 hele æg
+ 1 æg til pensling
Fyld til fastelavnsboller
1 portion hjemmelavet kagecreme
Hindbærmarmelade
Glasur:
Flormelis
Pasteuriserede æggehvider
Bagetid for nemme fastelavnsboller: 10 minutter ved 250 grader varmluft
Sådan laver du nemme fastelavnsboller:
Smelt smørret i en kasserolle, og sæt til side så det når at køle lidt af.
Kom en halv deciliter lunkent vand i en skål, og rør gæren ud i vandet.
Bland hvedemel og kardemomme i en anden skål, og kom det ned til gæren.
Kom også det smeltede smør og æg i skålen.
Rør det grundigt rundt med en grydeske, så dejen bliver samlet godt. Du kan også bruge en elpisker.
Læg et viskestykke over skålen, og dejen til de nemme fastelavensboller hæve et lunt sted i 40 minutter.
Vælt så dejen ud på et meldrysset bord, og saml forsigtigt dejen. Den skal ikke æltes igennem.
Rul forsigtigt dejen ud med en kagerulle til en højde på et par centimeter. Udstik otte fastelavnsboller med enten udstikker med en diameter på cirka otte centimeter - eller brug kanten på et glas eller lille skål.
Når du har udstukket første omgang samler du dejen igen, og udstikker indtil du ialt har otte fastelavnsboller.
Så er de nemme fastelavnsboller stukket ud - og er klar til at blive fyldt med creme eller hindbærmarmelade. Foto: Guffeliguf.dk.
Læg et viskestykke over dem - og stil hævning i endnu 20 minutter.
Lav så en fordybning i fastelavnsbollerne, og kom en god klat creme eller hindbærmarmelade i. Fyld dem ikke for meget, så det løber ud under bagningen.
Lad dem stå og efterhæve yderligere et kvarters tid, og pensl så kanterne med sammenpisket æg.
Bag de nemme fastelavnsboller i 10 minutter ved 250 grader varmluft.
Tag fastelavnsbollerne ud af ovnen, og lad dem køle af.
Pynt dem så med lidt glasur - og så er de klar til spisning 🙂
Nemme fastelavnsboller, hvor du nærmest blot skal afsætte lidt tid hævning. Du kan fylde fastelavnsbollerne med creme, hindbærmarmelade eller andet. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her