Nem vegetarret med fuldkornspasta, der blandes med stegte champignons, friske tomater og revet ost. Hele herligheden tager kun 20 minutter.
Nem vegetarret til en travl dag. Det er konceptet bag denne opskrift, som både giver os fuldkorn og grøntsager fra bunden af de nye klimakostråds madpyramide.
I Italien er mange pastaretter yderst enkle. Det kan være en god tomatsauce, der klæber sig til penne, spaghetti vendt i pesto eller en olivenolie med friske tomater og et drys parmesan.
Denne ret er lavet ud fra samme princip, men alligevel tilsat flere smage.
Retten består i al sin enkelhed af champignons, der er ristet hårdt på panden sammen med hvidløg, løg, hakkede valnødder og en gavmild håndfuld revet Grana Padano.
Når pastaen er kogt, vendes den på panden og tilsættes til sidst friske basilikumsblade og hakkede tomater.
Du kan riste champignon-blandingen, mens pastaen koger, så det er max. 20 minutters arbejde i køkkenet.
Opskrift på en nem vegetarret med pasta
Nem vegetarret: Pasta med champignons og nødder
Ingredienser
- 500 gram Fuldkornspasta
- 1-2 spsk jomfruolivenolie
- 1 lille løg - hakket
- 200 gram champignons - i skiver
- 0,5 dl valnødder - hakkede
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 tsk stødt chili
- 1,5 dl Grana Padano - fintrevet
- 12 stk cherrytomater - delt i fire
- 1 potte frisk basilikum - grofthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Sæt vand over til fuldkornspastaen og lad pastaen kan koge, imens du laver resten. Husk at gemme noget af kogevandet, når pastaen har kogt. Det giver stivelse til saucen.
- Begynd med at hakke løg, hvidløg og valnødder. Rens champignons og skær dem i kvarte eller skiver.
- Steg løg i olivenolie på en god stegepande, til de er klare.
- Tilsæt hvidløg, chili og champignons.
- I mens de ristes på panden, skærer du tomaterne i kvarte og hakker basilikum groft.
- Når dine champignons har en mørk overflade, tilsætter du de hakkede valnødder.
- Lad valnødderne riste med, mens du river osten. Du kan også købe revet parmesan og Grana Padano, men der er mere smag, hvis det er et stykke, du selv river.
- Nu kommer du 1 dl. ost på panden, mens du rører rundt. Tilsæt et par grydeskeer pastavand. Er din pasta ikke færdig med at koge, kan du bare tage direkte af kogevandet. Rør rundt og lad retten simre fem minutter.
- Tilsæt den sidste halve deciliter ost samt salt og peber. Hæld så meget af pastavandet i, som du synes, at retten behøver. Det skal ikke være en våd sauce, blot en der klæber godt til pastaen.
- Til sidst hælder du pastaen på panden, blander hurtigt og hælder det op i en skål. Her vendes de friske tomater og basilikumsbladene i pastaretten, og den er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Hvis du har tid til at lave en salat, kan du eventuelt servere retten med en af disse salater:
Del dine ideer og tanker med os andre her: