Se hvordan du laver en klassisk og meget nem tomatsalat med finthakket rødløg, en syrlig balsamico, italiensk olivenolie og smagfuld oregano.
Nem tomatsalat er en helt klassisk italiensk salat, der atter en gang understreger, at ofte er det noget meget simpelt, der smager allerbedst.
Friskheden gør tomatsalaten til en perfekt ledsager til mange kød-, pasta- og vegetarretter.
Du kan rive noget ost henover til sidst, hvis du kan lide italienske oste. Det kan for eksempel være en god Grana Padano eller en parmesan.
Opskrift på en dejlig, nem tomatsalat
Nem tomatsalat med rødløg og balsamico
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 12 San Marzano tomater
- 1 rødløg finthakket
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk olivenolie
- 1 teskefuld tørret oregano
Sådan gør du
- Tomatsalaten er så nem at lave, at man næsten ikke forstår hvorfor man ikke laver den noget oftere.
- Der skal bruges få ingredienser, og de skal ikke tilberedes. Så det går hurtigt.
- Vask de lækre San Marzano tomater under den kolde hane, og del dem i kvarte med en skarp kniv. Kom tomaterne i en lille skål.
- Pil rødløget og hak løget fint. Kom også det op i skålen. Så er der sådan set ikke så meget mere arbejde i den salat.
- Dryp en god balsamico ud over salaten.
- Så drypper du en lækker italiensk olivenolie over, inden du til sidst drysser lidt tørret oregano over din tomatsalat.
- Lad nu salaten stå og trække nogle minutter inden servering.
Skriv din mening - på forhånd tak.