Her er opskriften på en virkelig nem pizzadej, som du ikke engang behøver at ælte. Dejen røres blot sammen, hvorefter den skal langtidshæve. Pizzadejen er super god, og den bedste du nogensinde har fået.
Se her hvordan du laver en super nem pizzadej, uden at gå på kompromis med kvaliteten af din pizza.
Dejen er nemlig fantastisk god, men du slipper for en del besvær.
Jeg har her anvendt lidt hvedesur, der kan købes i specialbutikker og på nettet. Men du kan også udelade det.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til nem pizzadej
4 deciliter lunkent vand
10 gram gær
500 gram mel
10 gram salt
10 gram hvedesur (kan udelades)
Sådan laver du en nem pizzadej
- Kom vand í en skål og smuldr gæren i.
- Bland hvedemel med salt og hvedesur, og rør det i gærvandet. Du kan udelade hvedesur, men den giver dig altså en bedre pizzadej.
- Rør dejen sammen med en grydeske, og det tager cirka et minut.
- Overdæk skålen med husholdningsfilm, så pizzadejen ikke tørrer ud, og læg også et viskestykke over.
- Nu skal dejen hæve i mindst fem timer.
- Kom så pizzadejen ud på et bord med lidt mel, og fold den sammen. Del i de ønskede portioner, og rul ud til pizza, som derefter bages i ovn eller grill.
Pizza i grill
I grillen bages pizza på en bagesten, og du kan bage en eller to pizzaer ad gangen.
Grillen skal varmes op ved fuld styrke, og det sker ved direkte varme, så du virkelig får en sprød bund.
Pizza i ovn
I ovnen skal pizza bages ved maksimal varme. Så skru ovnen helt op, og hvis du er heldig kan du mellem 275 og 300 grader.
Og det er godt for pizzaen, der bliver perfekt, når den bages ved høj varme i kort tid.
Et godt tip
Pizzaen skal selvfølgelig smøres med en hjemmelavet tomatsovs, men prøv at vente et par minutter med at gøre det.
Bag først pizzabunden i fem minutter, hvorefter tomatsovsen kommes på. Det giver altså en mere sprød pizza, og det vil vi alle gerne opnå.
Lignede opskrifter
Relaterede opskrifter er pizza med fordej og en pizza calzone.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Nem pizzadej
Vurdering
Her har du mulighed for at bedømme opskriften, og du kan tildele fra 1-5 stjerner. Din bedømmelse er med til at hjælpe andre brugere. På forhånd tak.