Se her hvordan du bager de bedste amerikanske cookies, der selvfølgelig er med både stykker af mørk chokolade og dejlige hasselnødder.
Amerikanske cookies kan efterhånden købes overalt, og er vel blevet en af de mest populære kager til kaffen herhjemme.
Men du behøver ikke købe dem. Det er meget nemt at bage dem selv - og samtidig tager det næsten ingen tid.
Her er min opskrift på cookies med grove stykker af mørk chokolade og hasselnødder.
Til 24 amerikanske cookies skal du bruge:
125 gram hvedemel
3 deciliter økologiske havregryn
1 teskefuld bagepulver (strøget)
1 teskefuld natron (strøget)
1 teskefuld vaniljesukker
100 gram rørsukker
125 gram meget blødt smør
100 gram brun farin
1 æg
100 gram mørk chokolade (70% kakao)
100 gram grofthakkede hasselnødder
Bagetid for amerikanske cookies: Cirka 15 minutter ved 185 grader varmluft
Sådan bager du de lækreste amerikanske cookies:
I en skål blander du hvedemel med havregryn, vaniljesukker, bagepulver og natron.
I en anden skål pisker du det bløde smør med brun farin, så det bliver luftigt.
Bland så melblandingen i, og pisk det sammen ved lav hastighed.
Hak den mørke chokolade groft, og det samme gør du med hasselnødderne. Kom chokolade og nødder op i dejen.
Vælt dejen ud på et meldrysset bord, og ælt og saml dejen, så den bliver lidt fast i det.
Nu deler du så dejen i 24 stykker, og triller dem til kugler.
Du skal ikke trykke dejen flad, da den selv flyder ud under bagningen.
Så læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Men husk at holde afstand, så de store småkager ikke flyder sammen!
Bag nu dine cookies ved 185 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Lad kagerne køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Amerikanske cookies er efterhånden blevet en klassiker i Danmark, og det forstår man godt. Foto: Guffeliguf.dk,
Skriv din mening - på forhånd tak.