Millionbøf med pasta er en klassiker, og denne opskrift er super skøn. Millionbøffen er smagt til med frisk timian og serveres med pasta.
Her får du min nemme opskrift på millionbøf med pasta, som er god til både børn og voksne.
Klassisk opskrift med hakket oksekød og en lækker sovs, og pasta passer virkelig godt til retten.
Millionbøffen skal ikke forveksles med en kødsovs, som laves med andre ingredienser.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til millionbøf med pasta
500 gram hakket oksekød 3-7 procent fedt
2 finthakkede rødløg
7 deciliter hønsebouillon (7 deciliter vand + 2 terninger)
3 laurbærblade
1 lille håndfuld frisk timian
1 spiseskefuld æbleeddike eller gastrik
Madkulør
Salt og friskkværnet peber
2 teskefulde Maizena til jævning
Fremgangsmåde
- Hak først rødløg fint, og pluk bladene af den friske timian.
- Kom lidt olie på en stor sauterpande eller en stor gryde, og brun kødet. Det er vigtigt, at hakkekødet brunes godt og grundigt, og ikke kun tager farve. Se her hvordan man bruner hakket oksekød.
- Så sæt fem minutter af til det, for så får du simpelthen en bedre smag i millionbøffen.
- Brun så løg med, og tilsæt så hønsebouillon. Lad det koge op.
- Kom også laurbærblade og æbleeddike/gastrik i retten, og lad den nu småsimre i ti minutter.
- I mellemtiden koger du pastaen som anvist på pakken. Pastaen skal koges al dente. Det er min erfaring, at kogetiden på pastapakkerne ofte er for lang, så pastaen bliver for blød. Så tag en smagsprøve lidt før.
- Så giver du din millionbøf lidt madkulør, og jævner den med Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Smag den til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt en smule sukker (smagsforstærker).
Server millionbøf med pasta, pynt med frisk timian - og gerne med et stykke hjemmebagt focaccia med timian.
Og selvfølgelig et godt glas rødvin til.