Nem kødsovs er god til hverdage, hvor tiden er knap.
Her har jeg lavet kødsovs med frisk basilikum, kyllingefond og lidt hvidløg, og det er en nem opskrift.
Kødsovs er en favorit-ret i mange familiehjem, hvor både børn og voksne elsker denne klassiker fra Italien.
Men kødsovs er bestemt også for voksne, når man husker at smage den til med krydderurter, samt salt og friskkværnet peber.
Den går til alle typer pasta, men mange vil nok foretrække en god omgang spaghetti til at omsvøbe kødsovsen.
Kog spaghettien som anvist på pakken, og lad den eventuelt hvile et par minutter i kødsovsen inden servering.
Så når den at trække lidt smag og kraft fra sovsen.
Du skal bruge - nem kødsovs til 4 personer:
500 gram hakket oksekød med 10 procent fedt
2 grofthakkede rødløg
3 finthakkede hvidløgsfed
2-3 gulerødder (rives groft)
0,5 deciliter kyllingefond
1 dåse hakkede eller flåede tomater
1 lille dåse tomatpasta
2 teskefulde tørret oregano
1 god håndfuld frisk basilikum
Kogetid for nem kødsovs: Cirka 30 minutter ved svag varme
Anden opskrift: Lasagne med hjemmelavede pastaplader - nem opskrift
Kødsovs er bestemt også for voksne, når man husker at smage den til med krydderurter, samt salt og friskkværnet peber.
Sådan laver du nem kødsovs med frisk basilikum:
- Start med at komme lidt olie på en varm pande, og svits det hakkede oksekød godt. Det skal svitses grundigt - og ikke kun have farve. Bruningen er med til at give smag til kødsovsen.
- Når det kødet er brunet godt igennem, tilsætter du løg, hvidløg og gulerødder - og svitser det med et minuts tid.
- Tilsæt så de øvrige ingredienser - bortset fra den friske basilikum, den skal du først bruge til sidst. Lad kødsovsen simre ved svag varme i 3o minutter under låg, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend så friske basilikumsblade i lige inden servering - gem gerne et par stykker til pynt på toppen.
Kom med din kommentar her