En opskrift på en nem kanelsneglekage med bagepulver, hvor dejen derfor ikke skal hæve. Kagen laves med marcipan og hvid chokolade. Pyntes med hvid glasur.
Med denne nemme kanelsneglekage med bagepulver får du smagen af kanelsnegle, men uden at skulle lave en gærdej.
Derfor går det væsentlig hurtigere og man behøver ikke at ælte en dej. Ren win-win i min situation.
Jeg lavede en ganske lille portion glasur, som jeg smurte ud i et tyndt lag, men efter min bedste overbevisning kan det sagtens udelades.
Jeg griber enhver chance jeg har for, at få lidt marcipan ind i en kage, således også her. Jeg havde en lille rest der skulle bruges og det smager skønt i kagen. Jeg havde også en lille rest hvide chokolade "morsels" fra USA, som jeg også kom i.
Alt i alt en virkelig skøn kage, som jeg godt kan anbefale. Og jeg er sikker på, at der hverken behøves at putte marcipan eller chokolade i, hvis du ikke har lyst.
Ingredienser
200 g mel
60 g lyst rørsukker
2 tsk. bagepulver
Et nip salt
1 æg
1 ¾ dl sødmælk
2 tsk. vaniljeekstrakt
50 g smør, smeltet
Fyld
115 g smør, blødt
70 g brun farin
1½ spsk. mel
2 tsk. kanel
60 g marcipan, groftrevet
2 spsk. hvide chokoladeknapper
Glasur
4 spsk. flormelis
1 spsk. mælk
Lidt vanilje
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft).
- Sigt mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
- I en anden skål piskes æg, mælk og vanilje sammen med et piskeris.
- Hæld de våde ingredienser i de tørre og pisk det sammen, så der ingen klumper er. Tilsæt det smeltede smør og rør, til det er netop rørt ind i dejen.
- Kom bagepapir i en bageform, jeg brugte en på ca. 27 x 27 cm, som nok var lige stor nok. Har du en der er mindre, så brug den.
- Fordel dejen i i formen.
- Til fyldet kommes det hele i en skål og røres sammen. Kom det i dejen i klatter og brug et træspyd eller en strikkepind, til at trække det ud i dejen, så den bliver marmoreret.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 20-25 minutter.
- Rør ingredienserne sammen til glasuren og kom det på den varme kage (det kan altså fint udelades at komme glasur på).
Lad din nemme kanelsneglekage med bagepulver køle helt af inden den spises.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!