Sådan laver du en nem jordbærgrød med friske jordbær. Jordbærgrøden koges i få minutter med lidt rørsukker, og jævnes med kartoffelmel.
Opskriften her er en nem jordbærgrød på de lækre og nye, danske jordbær. Og der er jo intet bedre end de friske jordbær fra haven eller de danske jordbæravlere.
Opskriften er til fire personer, men opskriften er nem at gange op.
DU KAN selvfølgelig også lave jordbærgrød på frosne bær
Til nem jordbærgrød skal du bruge:
500 gram friske, danske jordbær
1 deciliter vand
2 teskefulde vaniljesukker
2 spiseskefulde økologisk rørsukker
1 strøget spiseskefuld kartoffelmel + en smule vand
Til letpisket flødeskum med vanilje bruger du
2 deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker
Sådan laver du en nem jordbærgrød med letpisket flødeskum:
Skær toppen (det grønne) af jordbærrene, og vask bærrene grundigt.
Del jordbærrene i halve eller kvarte (afhængig af størrelse), og kom dem i en gryde.
Tilsæt vaniljesukker, rørsukker og vand, og kog bærrene i tre minutter.
SE OGSÅ opskriften på jordbær panna cotta
Rør kartoffelmel ud i lidt vand, og jævn nu jordbærgrøden med kartoffelmelet.
Anret jordbærgrød i et lilel glas, og pynt med flødeskum. Det er en dessert, som alle kan lide. Foto: Guffeliguf.dk.
Her skal du lige lade grøden koge igennem, så den jævnes rigtigt.
Lad nu jordbærgrøden køle af.
Pisk fløden sammen med vaniljesukker, men lav kun en letpisket flødeskum, og gerne pisket i hånden.
Anret jordbærgrøden i et lille glas, og top den med letpisket vaniljefløde.
Sådan en jordbærgrød med flødeskum er en rigtig sommerdessert. Det bliver bare ikke bedre!
0 Comments