Her er en nem grønkålssalat med ristede mandler. Salaten er super lækker med sin friske grønkål, saltede mandler, tranebær og æbler.
Nem grønkålssalat er en af de bedste vintersalater, fordi vi får en masse vitaminer og kostfibre af den sunde kål.
Sammen med æbler og tranebær udgør salaten et hele, da sødmen fra æblerne og bitterheden fra tranebær spiller op til den rå grønkål.
Du kan også bruge andre typer af nødder til grønkålssalaten, hvis du ikke bryder dig om mandler. Og de tørrede tranebær kan også udskiftes med lækre rosiner.
Grønkålen skal du derimod ikke undlade, da dens smag passer så godt til æblernes.
Jeg har brugt ristede, saltede mandler fra Kim's, men du kan selvfølgelig selv riste mandlerne på panden.
Opskrift på nem grønkålssalat
Ingredienser
- 100 gram frisk grønkål
- 2 æbler
- 50 gram mandler ristede
- 50 gram tørrede tranebær
- olivenolie
- citronsaft
Sådan gør du
- Skyl grønkål, og pluk bladene i mindre og mundrette stykker. Læg dem i en salatskål.
- Æbler skylles og deles i kvarte. Fjern kernehuset, og skær så i tynde æblebåde.
- De ristede mandler hakkes groft og kommes ved.
- Tilsvarende med de tørrede tranebær.
- Vend det forsigtigt rundt i salatskålen.
- Dryp lidt olienolie og citronsaft over, og vend rundt en gang til.
Servering og opskrifter
Lad gerne lige grønkålssalaten stå og trække lidt inden servering, så får den mere smag.
Grønkålssalat passer blandt andet fint til pandestegte koteletter eller en mør oksesteg.
Det er også en god salat at servere til rødbedefalafler. Du kan se opskrifterne her: