Focaccia med timian er nem at bage, da den kun hæver en enkelt gang. Her er den bagt med frisk timian og lidt flagesalt. Super godt madbrød.
Focaccia med timian er simpelthen super at servere til italienske retter. Brødet har en sprød skorpe, og så er det blødt og svampet indeni.
Jeg har anvendt Manitoba hvedemel til dette italienske brød, da det giver en fantastisk krumme.
Men du kan sagtens lave brødet med italiensk hvedemel tipo 00 - den du blandt andet bruger til pizza - eller for den sags skyld en almindelig hvedemel.
Min erfaring er bare, at Manitoba hvedemel gør brødet mere spændstig. Derfor foretrækker jeg at bruge den til italienske brød.
Opskrift på focaccia med timian
Nem focaccia med timian - italiensk madbrød
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 3 deciliter lunkent vand
- 25 gram gær
- 350 gram Manitoba hvedemel
- 3 spsk olivenolie
- 1 teskefuld salt
- frisk timian
- 3 spsk olivenolie
- lidt flagesalt
- 3 spsk olivenolie til sidst
Sådan gør du
- Rør først gæren ud i det lunkne vand, der helst skal være omkring 38 grader varmt, hvilket svarer til lillefingervarmt. Du kan røre dejen i røremaskine, men den er også ret nem at lave i hånden.
- Rør melet ind i gærvandet, og tilsæt derefter salt og olivenolie.
- Kom lidt mel på bordet (indgår ikke i opskriften), og vælt dejen ud. Dejen er tynd i det, og sådan skal den være. Tilsæt en smule mere mel, indtil du kan samle dejen uden den hæver for meget ved fingre og bord. Men husk, at dejen skal være i den tynde ende!
- Tryk så dejen ud til firkant, hvor den er knap to centimeter høj, og læg den over på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Med fingrene trykker du nu nogle huller i focacciaen, og hælder lidt olivenolie ud over dejen. Drys også frisk timian og lidt flagesalt på, og tryk det let ned i dejen.
- Lad nu din focaccia hæve i 30-40 minutter, og den skal ikke overdækkes. Bare lad den stå på bagepladen på køkkenbordet.
- Tænd ovnen, og bag focacciaen i ovnen ved 225 grader varmluft - den skal have omkring 20 minutter.
Serveringstips og andre opskrifter
Straks brødet er færdigt, skal det dryppes med lidt mere olivenolie, og derefter er det klart til udskæring.
Focacciabrød passer til gode, klassiske italienske retter med pasta. Her er tre opskrifter til inspiration.
Kom med din kommentar her