Her er en meget nem opskrift pĂĄ chocolate chip cookies, der er amerikanske smĂĄkager med blandt andet chokoladestykker.
Chocolate chip cookies er populære småkager, der i virkeligheden er ret store.
Dejen er utrolig nem at lave, og i ovnen flyder den ud til de velkendte størrelse på de amerikanske kager.
Her er de lækre chocolate chip cookies fyldt med stykker af mørk chokolade.
Opskriften giver 16 cookies.
Læs mere: Hvad er bagepulver?
Opskrift pĂĄ chocolate chip cookies
Ingredienser
75 gram blødt smør
75 gram sukker
Et nip salt
1 æg
75 gram brun farin
150 gram hvedemel
1 teske vaniljesukker
1 teske bagepulver
1 plade mørk chokolade (100 gram)
FremgangsmĂĄde
- Vej smør og sukker af i en skål, og kom et nip salt i. Rør det sammen med en grydeske.Smørret kan eventuelt blødgøres i mikroovn, men det skal ikke smeltes!
- Rør derefter æg og farin i til en samlet masse.
- Derefter røres hvedemel i sammen med vaniljesukker og bagepulver.
- Chokoladen hakkes groft og blandes grundigt ind i dejen.
- Del dejen i 16 lige store stykker, som trilles til kugler.
- Læg otte kugler på en bageplade med bagepapir, og tryk kuglerne en anelse flade. Husk at holde god afstand mellem kuglerne, da dejen flyder en del ud under bagningen.
- Stil pladen med chocolate chip cookies i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, og her skal de bages i cirka 10 minutter. Pas på ikke at overbage kagerne, for de skal helst ikke være for hårde i midten.
Lad de færdigbagte chocolate chip cookies køle af på en rist.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er smagstest af den bedste mørke chokolade og chokoladekage med glasur og kokos.