Se hvordan du laver en fantastisk og nem æblegrød uden at skrælle æblerne. Dermed bevarer du flere af vitaminerne i æblegrøden.
Skal man altid skrælle æblerne til en nem æblegrød? Nej, det er ikke nødvendigt.
Du kan sagtens lave en omgang æblegrød uden at skrælle æblerne først, men kogetiden er et par minutter længere.
Skrællen koger fint ud, og du opnår lidt flere vitaminer i æblegrøden.
Hvis du alligevel ønsker grøden uden skræl, så skræller du bare løs først. Kogetiden er så kun omkring 15 minutter.
Og bortset fra det følger du bare opskriften her.
Jeg vil anbefale at købe gode, danske og økologiske æbler, så æblegrøden bliver helt fri for sprøjtemidler. Og melede æbler er bedst til grøden, men de fleste sorter kan anvendes.
Til nem æblegrød skal du til fire personer bruge:
1 kilo gode, danske æbler
4 deciliter vand
3 teskefulde vaniljesukker
150 gram økologisk rørsukker
Sådan laver du en nem æblegrød med æbler med skræl:
Vask æblerne grundigt, del dem i kvarte, og fjern kernehuset.
Skær så æblerne i tynde både eller tern, og kom dem op i en gryde sammen med vandet.
Læg låg på, kog op, og dæmp varmen igen når gryden er i kog.
Nu skal æblegrøden koge ved svag varme i 17-18 minutter indtil den er helt mør. Hvis du laver grøden med skrællede æbler er kogetiden kom omkring 15 minutter.
Rør løbende lidt rundt i grøden.
Tilsæt så rørsukker og vaniljesukker, og lad æblegrøden simre yderligere et minut.
Tag grøden af, og lad den køle lidt ned.
Servér æblegrøden lidt smålun sammen med en stor klat flødeskum.
Har du en rest tilbage, kommer du grøden i en bøtte, og sætter i køleskabet. Den er fremragende dagen derpå.
Nem æblegrød, der er lavet af æbler med skræl, og serveret med en god klat flødeskum. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her