Muffins med rabarber er for mig en rigtig sommerkage. Rabarberne giver lidt syrligt modspil til den søde kage, og så er de selvfølgelig hurtige at bage.
Til 12 muffins med rabarber skal du bruge
150 gram rabarber (5-6 stængler)
1 teskefuld kanel
1 teskefuld vaniljesukker
1 teskefuld rørsukker
Til dej:
80 gram meget blødt smør
125 gram rørsukker
2 æg
150 gram hvedemel
2 strøgne teskefulde bagepulver
1 teskefuld vaniljesukker
1,25 deciliter minimælk (knap 1,5 deciliter mælk)
Drys:
1 spiseskefuld rørsukker
Bagetid for rabarbermuffins: Cirka 15 minutter ved 190 grader varmluft
Sådan bager du muffins med rabarber
- Rengør rabarberne, og skær dem i tynde skiver på cirka en halv centimeters tykkelse. Kom dem i et ildfast fad, og vend rabarberne rundt med kanel, vaniljesukker og rørsukker. Bag dem i ovnen i 10 minutter ved 190 grader varmluft.
- Lav imens dejen til de lækre muffins med rabarber. Kom blødt smør og rørsukker i en skål, og saml det med fingrene. Tilsæt to æg, og pisk det luftigt med en el-pisker.
- I en anden skål blander du hvedemel grundigt med bagepulver og vaniljesukker. Læg el-piskeren væk, og find en dejskraber eller grydeske frem.
- Vend nu halvdelen af melet i æggeblandingen, og tilsæt lidt mælk Rør det ud, men gør det så forsigtigt som muligt, så du beholder lidt af luften fra æggene.
- Tilsæt resten af melet, og lidt mere mælk. Rør dejen ud så den bliver let flydende - men IKKE tynd! Blot så du kan hælde den i formene. Du skal ialt bruge mellem en og halvanden deciliter mælk.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, og fordel derefter de bagte rabarberstykker oven på dejen. Drys en smule rørsukker på hver muffin, hvilket giver dig en sukkersprød skorpe.
- Bag så dine muffins i ovnen ved 190 grader varmluft - de skal bage cirka 15 minutter. Stik i dem med en kødnål for at tjekke de er færdigbagte. Hvis ikke der hænger dej fast, ja så er de klar.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
Relaterede artikler er rabarberkage og hjemmelavet rabarbergrød.
Hvad synes du om opskrften?
-
Muffins med rabarber