Opskrift på mormors rabarberkage i bradepande, der er en klassisk kage. Her lavet med hele rabarber, men du kan også lave kagen med mindre stykker.
Mormors rabarberkage i bradepande er en klassisk opskrift på kage med friske rabarber.
Kagen kan dog også bages med frosne rabarber, hvis du laver kagen uden for den danske sæson for rabarber.
Rabarberkagen rækker til ca. 8 personer.
Opskrift på rabarberkage i bradepande
Mormors rabarberkage i bradepande
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 2 æg
- 125 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker
- 50 gram mælk
- 250 gram hvedemel
- 1 teske bagepulver
- 100 gram smør
- 1 bundt rabarber
- 100 gram sukker
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Smørret smeltes i lille gryde eller mikroovn og stilles til side.
- Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål, hvorefter det piskes luftigt med elpisker.
- Tilsæt mælk og pisk det sammen.
- Hvedemel vejes af og blandes sammen med bagepulver, hvorefter det sigtes i dejen og vendes sammen. Kom også det smeltede smør i og vend det sammen.Beklæd en bradepande med bagepapir. Her har jeg brugt et kvadratisk fad på cirka 20 gange 20 centimeter.
- Skær top og bund af rabarberne, og skyl dem under den kolde hane. Skær dem ud i stykker, der netop kan være i fadet. Eller del dem i mindre stykker - begge dele er fint. Men de lange stykker rabarber er flotte i kagen.
- Kom 100 gram sukker i en tallerken og vend rabarberne i sukkeret.
- Læg rabarberstykkerne på dejen, og tryk dem let ned.
- Mormors rabarberkage i bradepande bages nu midt i ovnen i cirka 35 minutter. Måske lidt mere, men stik en kødnål ned midt i dejen og mærk om den er færdigbagt. Ovne varmer ikke ens, så derfor kan bagetiden altid variere.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her