Min gode opskrift på morgenboller med havregryn, og bollerne skal kun hæve en enkelt gang. Derfor er de nemme at bage, og samtidig virkelig lækre.
Opskriften på morgenboller giver 16 stk.
Morgenbollerne er i øvrigt fine at fryse ned til senere brug.
Ingredienser til morgenboller med havregryn
75 gram økologiske grovvalsede havregryn
4 deciliter kogende vand
75 gram smør
1 deciliter mælk
25 gram gær
500 gram hvedemel
2 teskefulde rørsukker
1 teskefuld salt
Pensling laver du med
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spiseskefulde mælk
Grovvalsede havregryn
Bagetid for morgenbollerne er 14-15 minutter ved 200 grader varmluft
Fremgangsmåde
- Kom de grovvalsede havregryn op i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Rør forsigtigt rundt med en spiseske, og lad havregrynene trække et minuts tid i kogevandet.
- Tilsæt så smørret, og rør det ud i væsken. Lad havregrynsblandingen køle ned til cirka 40 grader, så det ikke slår gærcellerne ihjel.
- Lun mælken til den er lunken (lillefingervarm), og kom den i skålen til røremaskinen sammen med gær. Rør gæren ud i mælken.
- Bland hvedemel med rørsukker og salt.
- Rør nu havregrynsblandingen ud i mælken med gær, og derefter rører du gradvist melblandingen ind i dejen. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
- Ælt dejen til bollerne godt igennem - det tager cirka 10 minutter.
- Vælt så dejen ud på et meldrysset bord, og virk dejen op.
- Del dejen i 16 stykker, som du sætter direkte på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Læg et stykke plastic over, og lad nu dejen hæve i cirka 30 minutter.
- Pensl så bollerne med sammenpiskede æggeblommer og mælk - hvorefter du drysser bollerne med lidt havregryn.
- Bag så morgenbollerne i ovnen i cirka 14-15 minutter ved 200 grader varmluft, så de bliver flotte og gyldne.
Lad de færdigbagte morgenboller med havregryn køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Se også mine opskrifter på:
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hej
Kan bollerne kold hæves?
Hej Sanne
Det kan de sagtens, men så skal du bruge lidt mindre gær.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk