Mørdej bruger du blandt andet tærter og napoleonshatte, men også hindbærsnitter, og her får den bedste opskrift på mørdej.
Mørdej bruger du blandt andet til napoleonshatte, diverse tærter og hindbærsnitter.
HUSK: Når du ælter dejen sammen er det vigtigt, at du gør det ordentligt - men samtidig gør det så hurtigt som muligt.
Jo mindre varme du afgiver fra dine hænder og fingre til dejen, jo bedre.
Det skal du bruge:
300 gram økologisk hvedemel
175 gram økologisk, KOLDT smør i mindre tern
100 gram flormelis
2 pasteurioserede æggeblommer
Anden opskrift: Lækre napoleonshatte med marcipan
Sådan laver du mørdej:
- Find en god skål frem, og kom den økologiske hvedemel og de kolde smørtern op i. Smuldr det godt med fingrene, så smørret smuldres helt ud i melet. Gør det så hurtigt som muligt, så smørret ikke får mere af din fingervarme end nødvendigt.
- Kom så flormelis i, og saml din dej en gang til.
- Og endelig tilsætter du de to pasteuriserede æggeblommer, og ælter det hele godt sammen.
- Sæt så din mørdej på køl - den må gerne stå mindst en halv time inden du bruger den. Gerne længere.
- Nu kan du så tage dejen ud af køleskabet, og rulle den til det du nu vil bage.
Anden opskrift: Chokoladekage med kokos - opskrift med billeder
Kom med din kommentar her