Sådan laver du en virkelig lækker mørbradgryde med soltørrede tomater og bacon. Lav den i en stegegryde eller i en stegeso i ovnen.
Mørbradgryde med soltørrede tomater er en aldeles velsmagende gryderet, der nydes med kogte ris eller en lækker kartoffelmos.
Mørbradgryde kan enten laves i en stegegryde eller nemt i en stegeso i ovnen.
Opskriften er til fire personer.
SÅDAN LAVER DU en super god kartoffelmos
Til mørbradgryde med soltørrede tomater skal du bruge:
1 svinemørbrad
100 gram bacon - gerne tørsaltet
4 alm. wienerpølser
2 rødløg
2 peberfrugter
3-4 spiseskefulde soltørrede tomater i olie
2 spiseskefulde sherryeddike (eller anden eddike)
1 dåse hakkede tomater
2 deciliter fløde
1 deciliter fond (kalv eller okse)
2 teskefulde røget paprika
2 teskefulde tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
SÅDAN LAVER du kyllingesalat med pasta og broccoli
Sådan laver du mørbradgryde med soltørrede tomater og bacon:
- Du kan lave denne dejlige mørbradgryde på to måder, og fælles for dem er, at du steger de enkelte ingredienser næsten hver for sig, så de bliver svitset tilstrækkeligt, og dermed får mere smag. Efterhånden lægges de så til side i en skål eller i en stegeso.
- Svinemørbraden afpudses for fedt og sener og skæres i mindre tern. Brunes grundigt på en meget varm pande med lidt olie i 1-2 minutter, og kommes i stegesoen eller i en skål.
- Bacon skæres i små tern, og svitses grundigt sammen med wienerpølser, der er skåret i mindre stykker. Lægges til side.
- Kom lidt mere olie på panden, og skru lidt ned for varmen. Svits nu grofthakket løg og peberfrugter i tynde strimler. Kom soltørrede tomater i tynde strimler ved sammen med sherryeddike eller anden eddike, og lad eddiken koge næsten væk.
- Så hældes de hakkede tomater ved sammen med fløde, fond, røget paprika og oregano. Lad det koge op og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld nu indholdet ned i stegesoen til de øvrige ingredienser, eller kom det andet indhold ned til sovsen. Vend det forsigtigt rundt.
- Nu skal mørbradgryden enten steges i stegeso med låg på i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 minutter, eller i stegegryden med låg, hvor stegetiden er også er 30 minutter.
Serveres med kogte ris eller kartoffelmos - og måske en god salat.