Opskrift på en fantastisk mørbradgryde med fløde, hvor svinemørbrad og bacon koges møre i masser af fløde og paprika. Også kendt som den sorte gryde.
Mørbradgryde med fløde er en lækker gryderet med masser af smag.
Gryderetten indeholder blandt andet bacon, peberfrugter og små cocktailpølser, og den er en populær ret hos både børn og voksne.
Opskriften på mørbradgryde er til fire personer.
Ingredienser til mørbradgryde med fløde
1 svinemørbrad
100 gram tørsaltet bacon
5 teskefulde paprika
Et stort nip cayennepeber
Et stort nip spidskommen
1 teskefuld løgpulver
5 deciliter piskefløde (jo, det er en halv liter)
3 deciliter hønsefond
5 spiseskefulde tomatpasta
2 røde peberfrugter
250 gram cocktailpølser
Fremgangsmåde
- Fjern sølvsene og fedt fra svinemørbraden, og skær den i grove tern.
- Skær den tørsaltede bacon ud i mindre tern.
- Find den gode stegegryde frem, og brun nu først bacon i lidt smør.
- Læg til side, og brun så mørbradtern i fedtstoffet fra den ristede bacon. Kødet skal brunes godt.
- Kom bacon tilbage i gryden til kødet, og hæld fløden ved.
- Tilsæt så paprika, cayennepeber, spidskommen, løgpulver, tomatpasta og en god høsnefond, og kog op.
- Skru ned igen, læg låg på og lad mørbradgryden småsimre i 40 minutter.
- Skær peberfrugterne i strimler, og dem i gryden sammen med cocktailpølser efter 40 minutter, og lad dem simre med i yderligere 10 minutter, så den samlede kogetid er 50 minutter.
Mørbradgryde
Server mørbradgryden med kogte ris eller kartoffelmos og letdampet broccoli.
Har du ikke løgpulver, kan du også anvende et finthakket løg.
Svits det sammen med kødet. Du kan også smage mørbradgryden til med lidt gastrik, og selvfølgelig justere mængden af krydderier som du synes.
Se også mine opskrifter på: