Prøv en nem opskrift på mørbradgryde med cocktailpølser. En klassisk dansk ret, som du kan lave på ca. 30 minutter. Nydes med ris eller kartoffelmos.
Mørbradgryde med cocktailpølser er en populær ret i det danske køkken, og retten smager da også super godt - samtidig med at den er nem at lave.
Her er mørbradgryden lavet med halvanden mørbrad - men måske kan du nøjes med en enkelt svinemørbrad.
Dertil selvfølgelig cocktailpølser, som også kan erstattes med almindelige pølser, der blot skæres ud i mindre stykker.
Husk, at pølserne blot lige skal varmes med til sidst, da de ikke må få for meget varme. Her kan du i øvrigt læse mere om kogning af pølser.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på mørbradgryde med cocktailpølser
Mørbradgryde med cocktailpølser på ca. 30 minutter
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 1,5 mørbrad afpudset og skåret i 3 cm tykke skiver (den anden halvdel af mørbraden kan fryses og gemmes til en anden gang)
- 1 stort løg skåret i tern
- 1 pakke bacon i tern
- 1 pakke cocktailpølser
- 1 bakke champignon gerne brune, skåret i skiver (almindelig hvide kan også bruges)
- 1 håndfuld perleløg frosne
- 1½ tsk. røget paprika
- 70 gram tomatpure
- 5 dl vand
- 2½ dl piskefløde
- evt. lidt jævning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom lidt olie på en pande og steg løgene, til de begynder at få farve.
- Tilsæt bacon tern og steg videre til bacon bliver brun og noget af fedtet smelter af.
- Hæld det op i en tallerken og steg champignon i samme pande.
- Hæld også dem over på en tallerken og rist så pølserne på panden, til de begynder at tage lidt farve. Sæt dem til side.
- Bank mørbradbøfferne lidt ud. I samme pande brunes mørbradbøfferne, de krydres med salt og friskkværnet peber. Kom dem over i en gryde, efterhånden som de bliver brunet.
- Kog panden af med lidt af vandet, så alle de gode smage kommes med.
- Gryden sættes på blusset og tomatpure kommes i og det hele blandes godt.
- Tilsæt resten af vandet, røget paprika, perleløg og piskefløde.
- Lad det hele småsimre i 15-20 minutter til mørbradbøfferne er møre og færdig tilberedte.
- Kom cocktail pølser i til sidst, de skal bare lige varmes igennem.
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Jævn evt saucen lidt hvis du synes at den er for tynd.
Tips
Mørbradgryde med cocktailpølser serveres straks - gerne sammen med klassisk kartoffelmos eller kogte ris.
Se også disse opskrifter med svinemørbrad:
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her