Se her hvordan du laver de bedste mørbradbøffer med flødesovs og bløde løg. Retten laves i et fad i ovnen, og nydes med ris eller mos.
Opskrift på mørbradbøffer med flødesovs i fad
1 hel svinemørbrad på cirka 500 gram
200 gram bacon i tern
200 gram danske champignon
4 deciliter fløde
2 teskefulde sennep
2 teskefulde paprika
2 almindelige løg
1 teskefuld sukker
1 spiseskefuld sherryeddike
2 spiseskefulde vand eller bouillon
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt persille til pynt
Sådan laver du mørbradbøffer med flødesovs i ovnen
- Skær sølvsenen af svinemørbraden og fjern også eventuelle fedtstykker. Skær mørbraden i små bøffer på et par centimeters tykkelse. Tryk dem let flade med håndroden, og krydr dem salt og friskkværnet peber.
- Champignon børstes rene for jord og deles i halve eller kvarte - afhængig af størrelse.
- Kom lidt olie på en varm pande og brun mørbradbøfferne på begge sider, så de får noget stegeskorpe. Læg bøfferne i et ildfast fad, som du har smurt med lidt olie.
- Bacontern svitses næsten sprøde, hvorefter champignon steges med til de har godt med farve.
- Kom fløden ved sammen med sennep og paprika, og smag flødesovsen til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld flødesovsen over mørbradbøfferne, og stil fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, hvor det skal stege i 15 minutter.
- Imens laver du de bløde løg. Pil løgene, halvér dem og skær i tynde skiver. Kom lidt olie på en pande, og steg løgene bløde sammen med sukker og sherryeddike. Kom også en smule vand eller bouillon ved, og lad løgene småstege i fem minutter.
- Fem minutter før mørbradbøfferne er færdige (altså efter at de har fået ti minutter i ovnen) fordeles de bløde løg over flødesovsen, og fadet stilles tilbage i ovnen de sidste fem minutter.
- Tag fadet ud, pynt evt. med lidt finthakket persille, og server de lækre mørbradbøffer med flødesovs til kogte ris eller kartoffelmos.
Mørbradbøffer med flødesovs er ikke en slankeret, men den har altid været en af mine favoritter.
Dels smager den selvfølgelig super godt (alt med fløde har masser af smag), men retten er også nem at lave på en travl hverdag.
Og så er det altså mad alle kan lide, og mørbradbøfferne og flødesovsen nydes i godt selskab med kogte ris eller en lækker kartoffelmos.
Opskriften er til fire personer.
KLIK HER OG SE hvordan du laver den perfekte kartoffelmos
SÅDAN LAVER DU boller i karry med lidt ingefær
HER ER opskriften på sticky og sennepsglaseret svinemørbrad