Mørbrad grillet på gasgrill er hurtig mad. Her har vi grillet svinemørbrad med grillolie fra Santa Maria, og krydret med en BBQ og grill mesquite, der giver kødet en fremragende smag.
En af de aftener, hvor der skulle mad hurtigt på bordet. En svinemørbrad er nem og hurtig mad, så sådan en fætter blev købt.
Normalt laver jeg selv grillolie, men her sneg en færdigkøbt grillolie fra Santa Maria sig med ned i kurven - hvor den havde selskab af Santa Marias BBQ & Grill Mesquite.
Og så blev gasgrillen, en Weber Q3200, hurtigt varmet op, og jeg grillede den ved direkte varme. Cirka et par minutter på hver side, lod den trække fem minutter - og så var den klar til servering.
Sammen med hjemmelavet paprikasovs og et fad ovnbagte kartofler - plus lidt broccoli.
Du skal bruge - mørbrad til 4 personer:
1 svinemørbrad
grillolie fra Santa Maria
BBQ og grill mesquite (grill krydderi)
Stegetid for mørbrad i gasgrill: Ialt cirka 10 minutter - derefter fem minutters hvil inden udskæring.
Sådan laver du mørbrad på gasgrill:
- Tænd gasgrillen op, og varm den godt igennem ved fuld styrke. Skru den på middel varme, så du holder omkring 200 grader i gasgrillen. Tør risten af med lidt olie på et stykke køkkenrulle.
- Skær fedt og andre urenheder af mørbraden, og pensl den med grillolie fra Santa Maria. Giv også din svinemørbrad en god tur med BBQ & Grill Mesquite fra Santa Maria. Masser det lidt ind i mørbraden.
- Læg din svinemørbrad på grillen, og her skal den steges 2-3 minutter på hver af de fire sider. Luk låget efter hver vending,
- Tag den grillede svinemørbrad af, og pak den ind i sølvpapir / alufolie. Lad den trække fem minutter.
- Skær mørbraden ud i tynde skiver på skrå - det ser pænest ud på takkerken.
Se også mine opskrifter på: