Møllehjul med chiafrø. Rundstykkerne er vildt lækre og et af de faste inventarer til morgenbordet. På kun en time har du varme boller klar.
Møllehjul med chiafrø er de lækreste morgenboller og helt klart min favoritmorgenmad. Især på grund af duften af friskbagte boller, som breder sig i huset og bringer de dejligste minder frem.
Traditionelt bruger man blå birkes til disse boller, men jeg har valgt at bruge chiafrø i stedet for, da de er sunde. Og så er det en af de ingredienser, som jeg altid har stående i mit køkken.
Men du kan selvfølgelig selv vælge, hvilke frø du foretrækker. Det der er vigtigst er, at du skærer et kryds i hver bolle, før de stilles til hævning.
Det er nemlig deres karakteristiske udseende, som gør, at de ligner små hjul.
Opskrift på møllehjul med chiafrø - rundstykker
Ingredienser
- 11 gram tørgær en pose
- 100 gram smør saltet
- 300 ml mælk
- 1,5 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 500 gram hvedemel
- 1 stk æg
- 1 dl chiafrø
Sådan gør du
- Start med at tage en lille gryde og tilføj smørret, smelt det nu. Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen. Tilføj nu kold mælk til smørret. Blandingen af kold mælk og varm smør burde nu føles stuetemperatur.
- Tilføj tørgær og sukker til den overstående blanding. Bland det sammen. Tilføj salt og hvedemel.
- Ælt det godt sammen, dejen skal være en smule klistret men uden at være for flydende, så hvis den føles for våd så tilføj en smule mere hvedemel.
- Forsæt med at ælte i cirka fem minutter, eller indtil den føles elastisk og smidig. Put nu dejen i en skål og dæk den til med et viskestykke. Stil den til hævning i 30 minutter.
- Tag nu en bageplade og dæk den med bagepapir. I en skål slår du ægget ud, og pisker det sammen med en gaffel. Sæt også chiafrøene klar.
- Tag nu dejen og form den til 12 ensartet boller. Tag en bolle af gangen og dyp den i ægget, dyp den herefter i chiafrø, placer bollen på bagepladen og skær et kryds med en skarp kniv. Forsæt med alle bollerne.
- Dæk bollerne til med et viskestykke og lad dem hæve 30 minutter yderligere.
- Bag dem nu ved 200 grader almindelig ovn i cirka 10 minutter.
- Server straks og nyd de friskbagte boller.
Tip
Hvis du undlader at tilføje chiafrø og skære krydset i midten, så har du faktisk en opskrift på fødselsdagsboller.
Så du kan vælge at lave forskellige slags boller, alle sammen baseret på denne dejopskrift.
Se også vores opskrifter på surdejsboller - nemme morgenboller eller grove boller med juicepulp.
Comments
No Comments