Her er opskriften på lækre mini farsbrød med glaze. Små farsbrød af krydret og hakket oksekød, der glaseres og steges i ovnen. Populær som aftensmad.
Opskriften på mini farsbrød er beregnet som en hovedret eller aftensmad til fire personer.
Ingredienser til mini farsbrød
500 g hakket oksekød
2 løg, finthakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 tsk. tørret timian
Salt og friskkværnet peber
3 spsk. Worcestershire sauce
¾ dl grøntsagsbouillon (jeg brugte Herbamare og vand)
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1-1½ dl panko rasp (eller almindelig rasp) - måske lidt mere
2 æg
Glaze
1 dl ketchup
1 tsk. Tabasco (jeg brugte en med chipotle i, men den almindelig går også fint)
2 spsk. brun farin
½ dl æblecider eddike
½ tsk. stødt koriander
1 stor tsk. dijonsennep
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft).
- Beklæd en bageplade med stanniol og pensl med ganske lidt olie.
- Varm lidt olie op i en gryde ved middelvarme og sauter løg til de blive bløde og gennemsigtige, de må endelig ikke tage farve. Tilsæt timian og hvidløg og sauter videre til blandingen begynder at dufte, rør i det hele tiden.
- Tag gryden af varmen og tilsæt tomatpuré, bouillon og Worcestershire sauce - rør det godt ud.
- I en skål blandes hakket kød med æg, salt, friskkværnet peber, 1 dl rasp og løg-blandingen. Bland det forsigtigt sammen med en gaffel, men mos det endelig ikke for meget sammen, for så bliver farsbrødene kompakte og seje. Hvis farsen er for fugtig, så tilsæt lidt mere rasp.
- Del farsen i 8 og form til små farsbrød. Sæt i ovnen i 25 minutter.
- Kom ingredienserne til glaseringen i en gryde og og bring det i kog. Lad det småkoge i 5-7 minutter til det bliver tykt og sirups-agtig.
- Når farsbrødene har været i ovnen i 25 minutter, tages de ud og de pensles med sovsen. Sæt i ovnen igen i 10 minutter, tag ud igen og pensl med resten, hvis der er mere tilbage.
- Sæt dem i ovnen igen og giv dem yderligere 5 minutter. Hvis du brugte det hele i første omgang, så giv dem 15 minutter i stedet for 10.
De færdige mini farsbrød tages ud og serveres straks. Eventuelt sammen med en lækker perlespeltsalat med blomkål.
Se også opskriften på forloren hare, der er et traditionelt dansk farsbrød med bacon.
Del dine ideer og tanker med os andre her: