Mini æggekage, der bages i lille form og passer til en person. Denne lille æggekage er helt perfekt til både brunch og det veldækkede morgenbord.
Mini æggekage er en anden måde at servere æg med bacon på til enten brunch eller morgenbordet.
De skal bages i cirka 22 minutter.
Hvis du vil gøre dem ekstra festlige og smagfulde, kan du stege nogle små tern af bacon, og putte dem ned i æggemassen. Altså kun hvis du er virkelig glad for bacon 🙂
Opskriften her er til to personer, men den er nem at gange op.
Jeg har brugt skåle, hvor højden passer med to skiver bacon på indersiden af skålen. Cirka seks centmeter høje og otte centimeter i diameter.
Opskriften er beregnet til to personer men er nem at gange op.
Ingredienser til mini æggekage
4 hele æg
4 spiseskefulde mælk
4 skiver bacon
1 teskefuld hvedemel
En halv teskefuld bagepulver
Salt og friskkværnet peber
+ tomater og friskklippet purløg til pynt
Bagetid for mini æggekage i små forme: Cirka 22 minutter ved 200 grader varmluft.
Fremgangsmåde
- Kom æg og mælk op i en skål, og pisk det godt rundt.
- Sigt hvedemel og bagepulver ned i æggemassen under piskning, så undgår du klumper i æggemassen. Kom også lidt salt og friskkværnet peber i.
- Find to portionsforme eller skåle frem, og smør dem grundigt med smør.
- Beklæd dem indvendigt med to skiver bacon i hver. Tryk baconskiverne godt fast mod indersiden.
- Fyld så formene/skålene op med æggemassen, men ikke helt op til kanten, da din mini æggekage hæver en del under bagningen. Jeg plejer kun at fylde dem ¾ op - så går det fint.
- Stil dem nu ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og her skal de bage i cirka 22 minutter.
- Tak dem ud af ovnen, og lad dem køle en smule af.
- Med en kniv løsner du dem nu langs siden, og så kan du lirke dem op og placere dem smukt på en tallerken eller et fad.
- Pynt med lidt tomater i kvarte, friskklippet purløg og lidt ekstra kværnet sort peber.
Servér gerne med lidt friskbagt sønderjysk rugbrød.
Se også hvordan du laver gammeldags æggekage på panden eller en æggekage i ovn.