Mexicanske frikadeller laves af hakket oksekød og hvidløg, og de serveres sammen med en hjemmelavet majssalsa, tortilla chips, agurk og ovnbagt peberfrugt.
Denne ret med mexicanske frikadeller er super lækker mad til hyggelige aftener. Det er sådan noget mad, som sidder og nipper lidt af i godt selskab.
Frikadellerne serveres med en hjemmelavet majssalse og tortilla chips.
Opskriften er til fire personer.
Til mexicanske frikadeller med tilbehør skal du bruge:
400 gram hakket oksekød med 10% fedt
1 teskefuld salt
1 revet løg
2 pressede hvidløgsfed
1 æg
1 teskefuld paprika
1 teskefuld oregano
En halv teske stødt spidskommen
Eventuelt lidt tørret chili (kan udelades)
3 spiseskefulde vand
Majssalsa laves af
1 fintpresset løg
3 pressede fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 stor dåse løse majs
2 teskefulde oregano
1 glas taco sauce i styrke medium
Yderligere chili efter smag og behag
Salt og friskkværnet peber
Øvrig tilbehør
Tortilla chips
1 agurk
2 røde peberfrugter
Sådan laver du mexicanske frikadeller med majssalsa og tilbehør:
- Det hakkede oksekød æltes godt sammen med salt, løg, hvidløg, æg, paprika, oregano, spidskommen, vand og eventuelt lidt tørret chili. Ælt farsen med hænderne, så du har en lind fars. Tilsæt om nødvendigt en smule mere vand.
- Varm en pande op og kom lidt olivenolie på. Form 12 frikadeller i hånden, tryk dem let flade og steg dem cirka 10 minutter i alt. Fem minutter på hver side.
- Majssalsa laves ved at sautere løg og hvidløg i en gryde med lidt olie. Tilsæt så hakkede tomater og skyl også lige dåsen af i lidt vand, som også kommes ved i gryden.
- Majs tilsættes sammen med oregano og eventuelt lidt mere chili. Smag til med salt og peber, og det koge fem minutter mens frikadellerne steges færdige.
- Tortilla chips fordeles på en bageplade med bagepapir og varmes fem minutter i ovnen ved 190 grader varmluft.
De mexicnaske frikadeller kan serveres med frisk agurk, der er skåret i skiver, og en bagt peberfrugt med oregano. Til fire personer beregnes to røde peberfrugter, der skæres i store stykker.
Lægges i et ildfast fad, dryppes med lidt olivenolie, salt og oregano, og bages ved 190 grader i 20 minutter.
Se flere opskrifter:
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Mexicanske frikadeller
Stem her
( stemme)
Del dine ideer og tanker med os andre her: