Her får du min opskrift på en super nem bearnaisesovs, der laves uden bearnaiseessens. Sovsen skiller ikke og er let at piske sammen. Og så smager den godt!
Du kan sagtens lave en virkelig nem bearnaisesovs helt uden brug af essens, og sovsen er klar på under fem minutter.
Princippet er det samme som i en rigtig sauce bearnaise, og den her sovs smager ligeså godt.
Det vigtigste er, at du laver sovsen ved lav varme - og at du under hele tilberedningen pisker med et piskeris, så sovsen ikke klumper.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til nem bearnaisesovs
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
3 spiseskefulde piskefløde
1 spiseskefulde sherryeddike (eller lignende eddike)
Et lille nip cayennepeber
75 gram smør
Frisk eller tørret estragon
Lidt finthakket persille
Salt
Fremgangsmåde
- Sæt en tykbundet kasserolle eller lille gryde over på en kogeplade, og tænd for svag varme. Jeg plejer at lave bearnaise sovsen ved 3 på en skala fra 1-9 på min kogeplade, men der er forskel fra kogeplade til kogeplade. Pas bare på at varmen ikke bliver for høj.
- Kom de pasteuriserede æggeblommer i gryden sammen fløde og eddike, og pisk nu med piskeriset.
- Skær smør i mindre tern.
- Når bearnaisen begynder at få lidt konsistens, piskes smørtern gradvist ind i sovsen.
- Pisk så lidt cayennepeber og et nip salt i, og smag sovsen til.
- Pisk nu videre indtil bearnaisen har den rette temperatur og konsistens. En bearnaise skal hverken være for kold eller for varm!
- Tilsæt til sidst vendes estragon og persille i sovsen i ønsket mængde.
Er sovsen for tynd, tilsættes lidt mere æggeblomme.
Den færdige bearnaisesovs serveres straks til eksempelvis en langtidsstegt roastbeef eller en culottesteg. Prøv også at servere disse dejlige kartoffelbåde til.
Se også mine opskrifter på:
Sauce bearnaise der aldrig skiller
Comments
No Comments