Opskrift på en hurtig roulade, når du straks skal have en kage færdig i en fart.
Denne roulade kan du bage på et kvarters tid med få ingredienser, inklusiv forberedelse.
Der er tale om en hurtig roulade, som du sammenlagt kan bage på et kvarters tid. Længere tid tager det ikke.
Efter sammenrulning vinder den smag ved at stå og trække lidt tid, men den kan sagtens serveres helt friskbagt. Nyd den sammen med flødeskum eller cremefraiche.
Opskriften giver en roulade, men du kan sagtens gange opskriften op og bage flere ad gangen.
Til opskriften på denne roulade anvendes:
3 store og hele æg
140 gram økologisk rørsukker (du kan også anvende almindeligt, hvidt sukker)
140 gram hvedemel
1 teskefuld vaniljesukker
2 strøgne teskefulde bagepulver
Bagetid for hurtig roulade: Cirka 8-9 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft
Sådan bager du en hurtig roulade:
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Kom æg, sukker og vaniljesukker i skålen til din røremaskine, og pisk det luftigt ved høj hastighed.
Brug din dejspade til røremaskinen til denne opskrift på hurtig roulade. Pisk æg og sukker luftig ved høj hastighed. Foto: Guffeliguf.dk.
- Tag skålen af røremaskinen. Bland hvedemel og bagepulver sammen, og vend det i dejen med en grydeske eller dejskraber. Bland det godt sammen, uden at slå al luften af dejen til hurtig roulade.
- Hæld dejen ud på bagepapiret, og glat den ud med en dejskraber, så den fylder næsten hele bagepladen.
- Bag vores bund til hurtig roulade i ovnen ved 200 grader i cirka 8-9 minutter - den er færdig når overfladen er let gylden. Du må IKKE overbage rouladen, for så er den svær at rulle sammen.
- I mens rouladen er i ovnen tager du et andet stykke bagepapir, som du drysser med lidt mere rørsukker, perlesukker eller almindeligt, hvidt sukker.
- Tag rouladen ud af ovnen når den er klar, og lad den køle et minut. Læg den så oven på bagepapiret med sukker, bunden vender op ad. Tryk let på den, så den kommer ned i sukkeret. Nu kan du forsigtigt fjerne bagepapiret fra bunden af rouladen.
- Smør så marmelade ud over rouladen. Du kan bruge hindbær- eller brombærmarmelade - eller noget helt tredje. Det afgør du. Stikkelsbærmarmelade passer også fint til en hurtig roulade.
Smør marmelade ud på den bagte dej. Smør godt ud til kanterne, men pas også på det ikke bliver for tykt et lag marmelade. Foto: Guffeliguf.dk.
- Rul så forsigtigt rouladen sammen fra den ene ende, skær enderne fra, og så er den klar til servering.