Medister med grønkål er en populær middagsret, og her er den bedste opskrift på medisterpølse med grønkål og en sund rosenkålsalat med æble.
Medister med grønlangkål er nem aftensmad, som de fleste kan lide.
Gå til din slagter og køb et godt stykke medisterpølse, og nyd den sammen med den sunde grønkål og salat med rosenkål.
Det er altså en lækker ret til middag, og fremgangsmåden er rimelig nem.
Opskriften på medisterpølse med grønkål er beregnet til fire personer som en hovedret.
Opskrift på medister med grønlangkål
Ingredienser
Medister
- 500 gram medister
- smør - til stegning
Grønlangkål
- 200 gram kartofler - skrællet vægt, skåret i tern
- 400 gram grønkål - frisk, hakket
- 2,5 deciliter fløde
- 1 teskefulde sukker
- salt og friskkværnet peber
Rosenkålssalat
- 300 gram rosenkål - fintsnittet
- 1 æble - i små tern
- 30 gram tranebær - tørrede
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike
- 1 teskefuld sennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at komme din medister i en gryde, og hæld vand ved, så det netop dækker. Koges ca. 10-15 minutter. Husk, at når du laver medister med grønlangkål, så laver du medister og tilbehør sideløbende. Mens medisteren koger og steger, laver du altså samtidig kartofler og grønkål.
- Varm en pande op og kom en klat smør og evt. lidt olie på. Steg nu medisteren på begge sider, hvor den skal have 4-5 minutter på hver side. Brunes først ved en lidt højere temperatur, og steges derefter færdig ved middel eller lidt lavere varme.
- Kom vand i gryden og kog op. Tilsæt grønkål og kog kålen i 8-10 minutter. Kom kålen i et dørslag.
- Kog kartoffeltern møre i en gryde med vand, der netop dækker kartoflerne. Det tager ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en gaffel.
- Tilsæt grønkål sammen med fløde. Kog det op og lad din grønlangkål koge et par minutter. Smages til med lidt sukker, salt og friskkværnet peber.
- Skær roden af rosenkålene, og snit dem derefter i helt tynde skiver. Æblet skæres i tern, og rosenkål, æbletern og tørrede tranebær vendes sammen,
- Rør olie sammen med eddike, sennep, salt og friskkværnet peber. Hæld dressingen over den sunde rosenkålsalat.
Næringsindhold
Tips
Medister med grønlangkål serveres straks, hvor du anretter med et par stykker medisterpølse sammen med den lækre grønlangkål og den sunde salat med rosenkål og æble. Velbekomme.
Ser også disse opskrifter med medister:
Medister i fad med kartofler og spidskål
Medister i svøb på bund af flødekartofler
Medisterpølse i ovn med sovs og kartofler

Comments
No Comments