Medaljer: Efter inspiration fra naturen på skønne Møn har vi udviklet denne lille og skønne kage.
Vi kalder dem medaljer fra Møn med vaniljecreme og blåbær, med hjemmelavet creme og kagebunde - og her følger opskriften:
Du skal bruge (til lækre 10 kager):
Til kagebunde:
8 pasteuriserede æggeblommer
100 gram økologisk hvedemel
2 teskefulde vaniljesukker
80 gram økologisk rørsukker
6 pasteuriserede æggehvider
2 strøgne teskefulde bagepulver
Til flødecreme:
4 pasteuriserede æggeblommer
1 flækket vaniljestang
45 gram sukker
25 gram majsstivelse
3 deciliter mælk
1,5 deciliter piskefløde
Flødeskum på toppen:
2 deciliter piskefløde
Desuden:
10 spiseskefulde blåbærmarmelade
10 tynde skiver blød nougat
30 friske blåbær
Sådan laver du medaljer fra Møn:
- Vi starter med at lave kagebunde til vores medaljer fra Møn. I en skål pisker du æggeblommer, sukker og vaniljesukker luftigt. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål. Bland mel og bagepulver sammen i en tredie skål, og saml forsigtigt det hele i skålen du piskede æggeblommer i. Vend det hele meget forsigtigt sammen med en grydeske - slå ikke for meget luft ud af dejen.
- Når det er samlet hælder du kagemassen ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Fordel dejen forsigtigt ud - det skal fylde hele pladen. Bag kagebunden ved 175 grader varmluft i cirka 9 minutter. Kagebunden skal være lys, gylden og lækker - men IKKE overbagt!
- Når kagebunden til vores medaljer fra Møn er færdig lader du den lige køle af et par minutter. Tag et nt stykke bagepapir, drys en smule sukker på den, og læg så kagebunden på papiret (så bagepapiret på kagebunden nu vender op ad). Træk forsigtigt papiret af kagebunden, og udstik nu 20 bunde til vores medaljer. Brug et glas eller en udstikker.
- Så laver vi kagecremen. Kom æggeblommer, korn fra vaniljestangen, sukker, majsstivelse og en halv deciliter af mælken op i en skål - og pisk det godt igennem. Varm resten af mælken (2,5 deciliter) i en kasserolle. Når mælken koger hælder du cremen fra skålen i gryden, og pisker igennem indtil det tykner. Lad det koge et par minutter mens du stadig pisker. Sæt cremen til afkøling - den skal være HELT kold!
- Når cremen er kold laver vi vaniljecremen. Pisk halvanden deciliter piskefløde stift, og bland den med cremen. Kom cremen i en sprøjtepose - eller brug en frysepose, hvor du klipper et lille hul i hjørnet.
- Så er vi klar til at samle vores lækre medaljer fra Møn. Tag en bund, og kom en klat blåbærmarmelade på midten. Du skal bruge en god teskefuld marmelade til hver bund.
Medaljer fra Møn med vaniljecreme og blåbær er en specialitet fra Guffeliguf.dk. Der er tale om små, lækre kager med bløde bunde.
Kagerne bliver bedst hvis du samler dem, og lader dem trække et par timer i køleskabet inden servering til en god kop kaffe.
I stedet for blåbær kan du selvfølgelig også bruge eksempelvis hindbær, hvor du så anvender en god hindbærmarmelade i kagen - og friske hindbær på toppen.
Medaljer fra Møn kan sagtens opbevares på køl til næste dag - men du når sikkert at spise dem inden da.
God appetit - og vi hører da gerne din mening i kommentarfeltet.
Comments
No Comments