Sådan laver du meatloaf, der er et amerikansk farsbrød. I denne opskrift fyldes farsbrødet med grøntsager, og serveres med kartoffelmos.
Meaftloaf with mashed potatoes and gravy (farsbrød med kartoffelmos og skysauce - og broccoli).
Så bliver det næsten ikke mere amerikansk, og det smager super og er så mega lækkert.
Farsbrød er jo forholdsvis nem mad. Når først det er lavet og sat i ovnen, så passer det jo mere eller mindre sig selv.
Den lækre sauce der hældes over, giver en fantastisk skysauce. Eller gravy, som amerikanerne siger.
Meatloaf er sådan en middag du kan gå ind og få på enhver "diner" med respekt for sig selv.
Som regel er det godt, og farsbrød med tilbehør bliver serveret i rigelig mængder og billigt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på meatloaf
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 250 g hakket svinekød
- salt og friskkværnet peber
- 140 g tomatpure koncentreret
- 1 tsk. salvie tørret
- 1 løg fintrevet
Fyld
- 100 g knoldselleri fintrevet
- 2 gulerødder fintrevne
- ½ squash fintrevet
- 2 fed hvidløg presset
Desuden
- 1 pakke bacon i skiver
- 2 dl vand hældes ved farsbrødet når det skal bages
Sauce
- 4 spsk. tomatpure koncentreret
- 2 spsk. mørk farin
- 6 spsk. vand
- 2 spsk. balsamico
- 4 tsk. dijonsennep
Sådan gør du
- Bland hakket kød, salvie, fintrevet løg og koncentreret tomatpure sammen til en fars.
- Bred halvdelen ud på et stykke stanniol, penslet let med olie.
- Bland revet knoldselleri, gulerødder, squash og hvidløg sammen og læg det på midten af farsen i en stribe (IKKE helt ud til enderne).
- Fordel resten af farsen ovenpå med fingrene (gør dem evt. lidt fugtige, det kan godt være lidt besværligt), brug stanniolet til at rulle det sammen til en pølse og lukke godt for enderne, så fyldet er lukket inde.
- Brug stanniolet til at få farsbrødet ("pølsen") over til et letsmurt ovnfast fad og tril det forsigtigt ned i fadet.
- Læg baconskiver ovenpå og prik huller over det hele på farsbrødet med en gaffel.
- Kom alle ingredienserne til saucen i en gryde og lad det koge op.
- Hæld det over farsbrødet og sørg for at det er bredt ud over det hele.
- Sæt din meatloaf i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Lad det først stå i 15 minutter og hæld så de 2 dl vand ved, som skal danne skysaucen.
- Bag videre i ca. 45-50 minutter.
Næringsindhold
Tips
Den færdige meatloaf tages ud af ovnen, og serveres straks sammen med en fløjlsblød kartoffelmos.
Skyen fra fadet kommes over skiver af meatlof og kartoffelmos, og jeg synes ikke det er nødvendigt at jævne skyen.
Se også disse opskrifter på farsbrød:
Comments
No Comments