En god opskrift på langtidsstegt oksecuvette. Cuvettestegen marineres i 24 timer i en god BBQ-marinade, hvorefter den langtidssteges ved lav varme i ovn.
Langtidsstegt oksecuvette er lækker mad, som også er fremragende som nem gæstemad.
Du skal selvfølgelig sætte tid af til selve marineringen, hvor oksecuvetten gerne må ligge på køl i et døgns tid. Altså omkring 24 timer.
Du kan dog godt nøjes med færre timer, men jo længere tid, jo bedre smag i stegen til sidst.
Oksecuvette er heldigvis ikke den dyreste udskæring, så derfor får du også mere mad for pengene her.
Omkring BBQ marinaden, så kan du eventuelt bruge min opskrift på Grillmesterens BBQ-sauce.
Opskrift på langtidsstegt oksecuvette
Ingredienser
- 1,2 kilo oksecuvette afpudset
Marinade
- ½ dl af din yndlings BBQ sauce eller A1 Steak sauce
- ½ dl ahornsirup af den bedste kvalitet
- ½ dl æblejuice
- ½ spsk. Worcestershiresauce
- ½ spsk. brun farin
- ½ tsk. sennepsulver
- 3 fed hvidløg presset
- salt friskkværnet peber
Desuden
- olivenolie + smør til bruning
- vand
- 1 rødløg skåret i grove stykker
- 4 fed hvidløg knust
Sådan gør du
- Dagen før cuvetten skal spises, afpudses den og fedtet ridses med en skarp kniv.
- Pisk ingredienserne til marinaden sammen.
- Kom cuvetten i en stor frysepose sammen med marinaden og sørg for at marinaden er godt fordelt.
- Lad kødet marinere i køleskabet i 24 timer, vend kødet af og til.
- Tag kødet op af marinaden (som gemmes) og dup det tørt.
- Varm olie og smør op på en pande og brun kødet på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom løg og hvidløg i et ovnfast fad, hæld den gemt marinade over og læg kødet ned på.
- Hæld lidt vand vand, så det står lidt op af stegen. Sæt i en 90 grader varm ovn (varmluft) i 4½-5 timer (kernetemperaturen skal være ca. 64 grader, hvis du kødet ønskes tilberedt medium).
- Dryp OFTE kødet med stegeskyen mens det steger.
- Tag den langtidsstegte oksecuvette ud når den er færdig og lad den hvile i 15-20 minutter, inden den skæres i tynde skiver.
Næringsindhold
Tilbehør til langtidsstegt oksecuvette kan være flødekartofler og pandestegt spidskål. Det smager godt.
Comments
No Comments