Madplan uge 48 byder blandt andet på en varm og lækker karrysuppe med kalkun, men der er også blandt andet forloren mørbrad på menuen.
Madplan uge 48 starter med gammeldags frikadeller, der nydes med en frisk og dejlig sellerisalat. Ugens fisk er ising, som dog nemt kan erstattes med rødspættefileter. Og glæd dig også til lørdagsmaden med en god oksesteg og et skønt kartoffeltårn.
Klik på de enkelte links under dagene for at få de konkrete opskrifter.
Mandag: Frikadeller med sellerisalat
Vi starter ugen med de klassiske frikadeller, der selvfølgelig steges på panden i lidt olie og smør. Frikadellerne serveres med denne sellerisalat, der både er sund og virkelig lækker tilbehør til frikadellerne.
Tirsdag: Kartoffelæggekagen
Det skal jo ikke være så tungt hver dag, så tirsdagen står på en dejlig kartoffelæggekage, der er sund husmandskost.
Onsdag: Ising i ovn med grøntsagsfrikasse
Ugens fisk er den lækre ising, som kan fås hos de fleste fiskehandlere. Her tilberedt som ovnbagt ising med en lækker grøntsagsfrikassé. Hvis ikke du kan skaffe ising, kan den erstattes med rødspætter.
Torsdag: Karrysuppe med kalkun og pasta
Det er jo den mørke og kolde tid, og hvad er så bedre end en varm suppe, Prøv denne karrysuppe med kalkun, hvor der også kommer lidt pasta i suppen, og den er et både lækkert og nærende hovedmåltid.
Fredag: Forloren mørbrad med kartoffelmos
Forloren mørbrad er en rigtig simreret, der laves af nakkefilet. Kødet simrer i et par timer, og skyen jævnes til en fantastisk sovs. Serveres med kartoffelmos og dampet broccoli.
Lørdag: Oksesteg i ovn med kartoffeltårn
Lørdagsmaden er en oksesteg i ovn, der serveres med et flot kartoffeltårn. Her er der virkelig mad med masser af smag, og så retten altså fortrinlig som festmad.
Søndag: Gammeldags grydestegt kylling
Ugens rundes af med en gammeldags grydestegt kylling, der fyldes med persille. Helt som den er blevet lavet gennem årtier. Til kyllingen hører selvfølgelig en super lækker sovs.