Madplan uge 42 er din kogebog med lækre opskrifter til hele efterårsferien. God mad med masser af smag, og som passer til årstiden.
Madplan uge 42 byder på alt fra klassiske frikadeller til kulmule og en cremetjordskokkesuppe. Masser af god efterårsmad med god smag og stor variation.
Klik på de enkelte links for at se opskrifterne.
Mandag: Klassiske frikadeller med stuvet spidskål
Start ugen med gammeldags frikadeller, der serveres med stuvet spidskål. En hverdagsret, der passer super godt til årstiden.
Tirsdag: Pasta med grønkål
Grønkål hører efteråret til, og der er masser af af frisk grønkål på markedet lige nu. Prøv at lave pasta med grønkål, for det smager faktisk vildt godt. Og så er det en nem ret. De bagte tomater passer i øvrigt rigtig fint til.
Onsdag: Kulmule med skind og lynstegt grønkål
Kulmule er en af de mest lækre spisefisk, og den er ugens fisk her på siden. Steg kulmule med skind, og server den med lynstegt grønkål med bacontern og ristede pinjekerner. Nemt og hurtigt. Kan du ikke skaffe kulmule hos din fiskehandler, kan fisken erstattes med eksempelvis torsk.
Torsdag: Cremet jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe er nem at lave og har en fantastisk smag. Her er det en jordskokkesuppe med persillerødder, og suppen har en god fylde og er meget mættende. Serveres eventuelt med et stykke ciabattabrød, hvor du sætter dejen over fra morgenstunden.
Fredag: Kogt hamburgerryg med dampede grøntsager
Kogt hamburgerryg er en dansk klassiker, der ofte laves med grønlangkål. Men i denne uge skal du i stedet nyde hamburgerryggen med stuvet spinat og dampede gulerødder og bønner. Som du kan se på billedet øverst.
Lørdag: Okseculotte med kartofler i fad
Weekendmad med masser af smag og substans. En velstegt okseculotte, der serveres med disse lækre kartofler i fad. Kartoflerne smager godt og flotte at anrette. Prøv at servere med bagte beder i ovn.
Søndag: Omelet
Rund ugen af med en dejlig klassisk omelet. Nem og lækker mad med æg, og den serveres med et stykke rugbrød, og eventuelt rødbeder.