Madplan uge 40 er blandt andet med den lækre opskrift på koteletter med rand af kartoffelmos, men også andre lækre opskrifter.
Madplan uge 40 er med masser af årstidens grøntsager som porrer, græskar og kartofler. Sidstnævnte i en dejlig kartoffelsuppe søndag, som runder ugen fint af.
Klik på links for at få de udførlige opskrifter.
Mandag: Kyllingesalat med pasta og broccoli
Vi starter ugen let med en sund omgang kyllingesalat, der laves med blandt andet pasta og broccoli. En nem og meget mættende salat, der samtidig indeholder masser af vitaminer.
Tirsdag: Farserede porrer
Tirsdagen byder på farserede porrer, der er en ret fra det traditionelle danske køkken, men de smager super godt når de laves på den rigtige måde. Nederst i opskriften er der forslag til tilbehør til porrerne.
Onsdag: Rødspætter i fad
Onsdag er som altid ugens faste fiskedag, og i denne uge står den på rødspætter i fad i ovnen. Det er en ganske nem fiskeret, og samtidig mad med fisk de fleste kan lide. De dampede rødspætter steges i fad sammen med blandt andet spidskål, og du kan se i opskriften hvordan du laver den.
Torsdag: Citronkylling i fad
Kylling er god hverdagsmad, og her får du opskriften på en citronkylling i fad. Kyllingen er nem at tilberede i ovnen, og den nydes med perlespelt.
Fredag: Koteletter med kartoffelmos
Koteletter med kartoffelmos er en af de meget populære retter her på siden, og ikke uden grund. Det er en genial måde at lave koteletter i ovnen på, og inspirationen fik jeg fra den desværre nu lukkede slagter Pryds i Tullebølle på Langeland. Tove og Erik Pryds solgte dem fra køledisken, og her kan du selv prøve at lave dem. Koteletterne laves med en rand af kartoffelmos og lidt fyld i midten.
Lørdag: Intervalsteg kalveculotte med ovnbagt græskar
Den lækre weekendmad i denne uge en intervalstegt kalveculotte, hvor kødet bliver super mørt. Kalvekødet serveres med ovnbagt græskar, hvor du steger hokkaido græskar i ovnen. Skyen fra stegen trylles om til en dejlig sovs, og det kan du se mere om i opskriften.
Søndag: Kartoffelsuppe med brød
Kartoffelsuppe er en rigtig efterårsret, der hurtigt giver både mæthed og varme. Servér den med et stykke dejligt brød, eksempelvis disse nemme ciabattabrød, som du rører sammen om morgenen, og bager sidst på eftermiddagen. De skal ikke engang æltes.
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hvad med noget alm husmands kost som vi er vokset op med
Er alle opskrifter i madplanen til 4 personer? det ser så lækkert ud, bruger denne side vildt meget, specielt hvis jeg skal bage ;o)
Overvejer du at "barsle" med lidt "low calorie" på et tidspunkt?
Hej Pernille
Tak for det 🙂
Yes - alt er som udgangspunkt til fire personer - medmindre andet er særligt angivet.
JegJa, det har jeg faktisk overvejet længe, så nu må jeg snart få gjort noget ved det 🙂
Alt det bedste
Holger