Madplan uge 39 med en god opskrift til hvert hovedmåltid, og der er gode opskrifter på nem hverdagsmad og en lækker weekendret.
Madplan uge 39 bruger en del af de råvarer, der lige nu er i sæson. Blandt andet de danske porrer, som du anvender i en lækker porretærte. Og lørdag er der lækker weekendmad med honningglaseret culotte med hasselback kartofler.
Klik på de enkelte links for at finde opskrifterne.
Mandag: Fadkoteletter med skøn flødesovs
Du kan starte ugen med denne dejlige efterårsret med lækre fadkoteletter i en cremet flødesovs. Retten er nem at lave, da den tilberedes i et fad, og heri kommer du også kartoflerne. Så fadet kan serveres som det er, eller med en dejlig romainesalat til.
Tirsdag: Nem porretærte
Det er sæson for porrer, og brug dem gerne i denne vidunderlige porretærte, der er ret nem at lave. Tærten kan serveres uden tilbehør, og rester er fremragende i madpakken.
Onsdag: Fisk i fad med grøntsager
Ugens fiskeret er denne nemme sag med fisk i fad. Du skal bruge en hvid fisk, for så bliver retten bedst, og det kan enten være torsk, brosme eller eventuelt en kuller. Der skal anvendes fisk uden skind eller ben, og det her plejer at være en ret alle kan lide, også dem, som normalt ikke er så glade for fisk.
Torsdag: Millionbøf med kartoffelmos
Millionbøf med kartoffelmos er en meget nem og hurtig hverdagsret med masser af smag. God på en torsdag i september, og her serveret med den bedste kartoffelmos.
Fredag: Hel kylling i ovn med agurkesalat og god sovs
En af mine yndlingsretter er en hel kylling i ovn med klassisk tilbehør, og det står fredagsmenuen på i denne uge. Kyllingen steges mør og lækker i ovnen, og serveres med en lækker sovs og agurkesalat. Nyd det med kogte grøntsager efter egen smag.
Lørdag: Honningglaseret okseculotte med hasselback kartofler
Lækker weekendmad. Du skal lave en honningglaseret okseculotte, der laves med en god sovs. Følg steganvisningen i linket til okseculotten, men kom fem deciliter oksefond i bundet af fadet, hvor stegen så lægges på en rist i fadet. Kom også en spiseskefuld engelsk sauce og et bundt timian i bundet af fadet. Efter stegning laves sovs af skyen. Smelt et par spiseskefulde hvedemel i en kasserolle, og pisk derefter en stor spiseskefuld hvedemel i. Pisk derefter den sigtede sky i sovsen, og spæd til med mere vand om nødvendigt indtil du har den rette konsistens. Smag til med lidt ribsgele, salt og peber. Nyd okseculotte og sovs sammen med disse hasselback kartofler og en lækker salat med æble.
Søndag: Græskarsuppe
Slut ugen af med lækker og cremet græskarsuppe. Det er sæson for græskar, og suppen er ret nem at lave. Samtidig er græskarsuppe både sund og mættende - og du serverer den som hovedret med groft brød til.
God fornøjelse med madplan uge 39.