Madplan uge 29: Ugens madplan indeholder blandt andet en skøn broccolitærte, stegt laks, mørbrad i fad og en lækker lasagne.
Madplan uge 29: Klik på links for at følge opskrifterne. Du er selvfølgelig velkommen til at printe dem ud og hænge dem på køleskabet.
Mandag: Frikadeller med havregryn
Start ugen med hjemmelavede frikadeller med havregryn. Frikadellerne er lækre og saftige, og havregrynene giver en god konsistens til dellerne. Overskydende frikadeller kan med fordel fryses ned og bruges som pålæg efter behov. Frikadellerne serveres med en lækker pastasalat, der laves med bredbåndet pasta, dampet broccoli og gulerødder samt friskhakket persille.
Tirsdag: Broccolitærte
Tærter har altid stået højt på min favoritliste. Dels smager de fantastisk godt, og de kan varieres i det uendelige - og så er de ret nemme at lave. Tirsdagens forslag er denne lækre broccolitærte med bacon. Tærten laves helt fra bunden med den bedste tærtedej, og du kan med fordel servere en rigtig sommersalat til - eksempelvis denne skønne melonsalat med ristede græskarkerner.
Onsdag: Laks i ovn eller grill
Ugens fiskeret er laks i ovn eller grill. Laksen er nem at tilberede, og det uanset om det er i ovnen eller grillen. Her er de friske laksestykker lagt på en bund af krydderurter, hvilket giver giver en super god smag til fisken. Ved at lægge laksen i en alubakke undgår du i øvrigt nemt, at fisken brænder på. Skindet fjernes inden servering. Du kan servere laksen med hjemmebagte hvidløgsflutes og en lækker spidskålssalat.
Torsdag: Fladmast kylling
Torsdag står den på fladmast kylling, der giver et mørt stykke kød. Kyllingefileter lægges mellem to fryseposer, og klaskes flade med en kødhammer eller kagerulle. Den færdigstegte kylling serveres med disse dejlige pakker med kartofler og gulerødder, der er tilberedes med hjemmelavet hvidløgssmør.
Fredag: Mørbrad i fad
Svinemørbrad er nem at tilberede, og fredagens menu er mørbrad i fad. Den laves med madlavningsfløde, og du får en virkelig god sovs til kødet. Retten indeholder blandt andet også lidt bacon og røde peberfrugter. Server meget gerne med nye kartofler.
Lørdag: Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter
Her er rigtig lækker mad, som samtidig er nem at lave. En mør flankesteg, der nydes med de bagte peberfrugter og pasta. Det er altså godt:
Søndag: Lasagne
Ugens sidste hovedmål er en dansk klassiker med italienske rødder. Lasagne med oksekød er en favorit hos både børn og voksne, og den er nem at lave. Denne opskrift er en af de allerbedste, og indeholder også en lækker bechamelsovs og selvfølgelig en krydret kødsovs med hakket oksekød. Serveres en frisklavet tomatsalat med rødløg balsamico og ciabattabrød.
Klik på links for at følge opskrifterne.