Brug madplan uge 17 som god inspiration til aftensmaden hver dag. Her er syv nemme retter, der giver dig varieret kost og masser af god smag.
Madplan uge 17 byder på både pasta, fisk og lækker weekendmad, så der er lidt for enhver (god) smag.
Opskrifterne er nemme at gå til, og bygger på gode råvarer. Uden maden skal koste det helt vilde.
Mandag: Alt-i-en koteletter med mos
Denne ret med koteletter og kartoffelmos er ret genial, da hele retten samlet ovenpå kødet. Og den er nem at lave. I midten kommes en dejlig champignon a la creme - så der er virkelig tale om en alt-i-en hverdagsret.
Tirsdag: Pasta bolognese
Pasta med kødsovs. Nemt og simpelt, og samtidig er en de mest populære retter. Og her er det den rigtige pasta bolognese - som italienerne laver den. Nyd den eventuelt sammen med en nem tomatsalat. Og selvfølgelig pasta.
Onsdag: Fiskenuggets i ovn
Prøv at lave hjemmelavede fiskenuggets, der er mundrette stykker torsk, der paneres og steges i ovnen. Nydes gerne med en ærtemos.
Torsdag: Hel kylling i ovn
Er der næsten noget bedre end en helstegt kylling i ovn. Det tager kun omkring en times tid at lave. Tilbehør kan selvfølgelig være kartofler, dampede gulerødder og en nem agurkesalat.
Fredag: Mørbrad i karry
Her er en af de super lækre retter, der samtidig ikke tager lang tid at lave. Mørbrad i karry - og det er perfekt fredagsmad.
Svinemørbrad klargøres, skæres i tyndes skiver, og serveres i en nem karrysovs. Tilbehør er selvfølgelig rispilaf og eventuelt en broccolisalat.
Se her hvordan du laver karrysovs:
Lørdag: Langtidsstegt okseflet
Lad lørdagsmaden være en langtidsstegt oksefilet, der serveres med ovnbagte kartoffelbåde og så denne sovs med blandt andet tomatpasta. Der skal selvfølgelig også en god salat til, og det kan være denne peberfrugtsalat.
Søndag: Æggekagen
Æggekage er fremragende søndagsmad, som bare smager godt. Med denne opskrift på æggekage får du lavet helt perfekt, og den kan jo serveres med et stykke rugbrød til.
Ugens ekstra tip: Sprøde rundstykker
Prøv også at bage dine egne rundstykker. Her er opskriften på sprøde rundstykker, som er lige så gode som dem hos bageren.