Madplan uge 1 er fyldt med lækre opskrifter til at komme i gang med 2020. Men selvfølgelig også med de bedste opskrifter til nytårsaften.
Madplan uge 1 skubber dig godt i gang med madlavningen i 2020, og den byder på mad til alle ugens hovedmåltider. Og her er et varieret tilbud til arbejdet i køkkenet.
Men vi starter selvfølgelig ugens madplan med nytårsmaden, hvor der er god inspiration til dig.
Klik på de enkelte links for at se de fulde opskrifter.
Mandag: Bøf stroganoff
Mandagsmenuen før nytårsaften står på en mør og dejlig bøf stroganoff, som du kan servere med enten kartoffelmos eller kogte ris.
Tirsdag - nytårsaften: Nytårsmenu med oksemørbrad
Nytårsmenu med oksemørbrad og chokolademousse
Nytårsaften skal jo gerne være festlig, og det gælder også maden, hvor vi gør lidt ekstra ud af det. Du kan jo så selv her vælge hvor meget af det du vil lave.
Som forret en tallerken med bresaola og rucola virkelig lækker og nem at lave.
Hovedretten er en helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise. virkelig lækkert kød, og som tilbehør vil jeg anbefale en Pommes Anna, som du meget gerne må lave dagen før. Du kan også lave en lækker pebersovs til.
Desserten kan være en lækker chokolademousse, som du pynter med flødeskum og friske bær.
Du kan også søge efter andre lækre retter til nytårsaften her på Madensverden.dk.
Det kan jo også være du mere er til hamburgerryg med grønlangkål eller den kogte nytårstorsk. Se i øvrigt også hvordan du laver en lækker sennepssovs til torsken.
Onsdag - Nytårsdag: Hjemmelavet baconsandwich
Måske har du brug for lidt saltholdig mad dagen derpå, og det må sikkert samtidig gerne være nemt.
Derfor vil jeg foreslå dig en hjemmelavet baconsandwich - selvfølgelig med masser af bacon.
Eller prøv en nem og lækker cowboytoast eller parisertoast.
Torsdag: Stegte rødspætter i ovn
Ugens fisk er hele rødspætter, som du tilbereder som rødspætter i ovn. Det er en både nem og lækker måde at stege rødspætterne på. Her er med flødestuvede porrer, men du kan også lave den mere klassisk med kartofler og persillesovs.
Fredag: Millionbøf i fad
Millionbøf i fad er blevet en klassiker på Madens Verden, og det er en ret, som det altid er nemt at lave.
Lørdag: Hjemmelavede forårsruller med oksekød
Umiddelbart tænker du måske, at hjemmelavede forårsruller er svære at lave. Men sådan er det slet ikke, og lørdagens mad byder på lækre og ovnbagte forårsruller med oksekød. Forårsrullerne laves med en filodej, og da de jo ikke steges i friture, ja så er de faktisk samtidig ret sunde.
Søndag: Pølsemix a la Madens Verden
Vi runder ugen af med en velkendt ret fra gillbaren, nemlig pølsemix. Her er det dog i en noget mere lækker udgave, og den kan godt blive en favorit hos dig.
Hej Søren
Tusind tak - det er jeg glad for at høre 🙂
Med ønsket om et rigtig godt nytår til dig
Holger
Det er nogle rigtig gode opskrifter som gør det nemmere at finde på noget nyt i dagligdagen