Her får du din madplan til uge 52. Madplanen dækker juleugen, og derfor er der opskrifter til juleaften og julens øvrige dage. Glædelig jul.
Så er der en madplan til dig til uge 52, og det er naturligvis inkl. opskrifter på julens bedste mad. Herunder opskrifter til Juleaften.
Selvom rigtig mange sætter juleanden på bordet Juleaften, så er der også andre muligheder.
Jeg plejer at lave både en and, flæskesteg og julemedister. Ikke fordi det hele bliver spist Juleaften, men så er der god mad til frokost dagen efter.
I forhold til andesovs, så finder du opskriften under Juleaften længere nede. Men du kan også lave en hurtig andesovs, som stadig smager fantastisk godt.
Som altid kan du nemt tilføje hver opskrift til din personlige huskeliste ved at klikke på hjertet på hver opskrift. Og når du går ind på din huskeliste, kan du nemt lave en indkøbsliste.
Og dermed vil jeg også ønske dig og dine en glædelig jul.
Mandag: Fyldt spidskål
Vi lægger ud i uge 52 med en fyldt spidskål. En populær ret med spidskål og fyld af kødsuace. Smager forrygende godt.
Fyldt spidskål med oksekød - lækker ret i ovn
Tirsdag: Æggekage med grøntsager
Julen betyder også tung julemad, og derfor lægger vi stille og roligt op til juledagene med mere lette retter. Som i øvrigt heller ikke tager så lang tid at lave. Og tirsdag står den på en lækker æggekage med grøntsager (uden kød), og den kan du nyde sammen med et stykke godt brød.
Æggekage med grøntsager i ovn (den nemme opskrift)
Onsdag: Risengrød
Risengrød var også i min barndom i Glejbjerg en fast del af traditionen lillejuleaften, som den 23. december jo er. Så det er dagens ret denne dag.
Og her er det godt lave rigeligt, så du også har en kold risengrød klar, når du Juleaftensdag skal have lavet årets risalamande.
Sådan laver du nem risengrød der ikke brænder på
Juleaften: And, flæskesteg og medister med tilbehør
Så er det Juleaften - årets bedste aften for de fleste, og her står den selvfølgelig på julemad af den bedste slags.
Menuen er andesteg, flæskesteg, julemedister, brunede kartofler, andesovs, rødkålssalat og naturligvis en risalamande til dessert.
Du kan se opskrifterne her - og glæde dig til en fantastisk julemenu. Rester er fantastiske dagen efter.
Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
Andesovs opskrift - den bedste sovs til andesteg
Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
Kogetid og stegetid på medister (medisterpølse)
Brunede kartofler med sukkervand (nem opskrift)
Rødkålssalat med grønkål, appelsin og æble
Risalamande med kirsebærsauce (dansk juledessert)
Juledag: Frikadeller i fad
Juledag er en lidt speciel dag, når vi taler om mad og madlavning. Mange spiser resterne fra Juleaften, og her kan du i øvrigt se hvordan du nemt genopvarmer din andesteg i ovnen.
Andre nyder en god julefrokost, men ønsker du selv at lave noget god mad i dag, så kan du lave dette nemme fad med frikadeller og spidskål.
Frikadeller i fad med kartofler og spidskål
2. Juledag: Tarteletter med kylling og selleri
Vi runder julen af med tarteletter. Disse fyldes med kylling og selleri, og du kan roligt glæde dig, da de smager fremragende.
Tarteletter med kylling og knoldselleri
Søndag: Kartoffel og porre suppe
Så er det slut med tung julemad, og i stedet står den nu på en lækker og velsmagende suppe, der også er nem at lave. Med kartofler og porre. Imens kan vi så småt glæde os til nytårsaften.