Se hvordan du nemt bager madbrød med durummel - og helt uden smør eller olie. Brødene bliver super sprøde, og indeholder kun få ingredienser.
Til 16 stykker madbrød med durummel skal du bruge:
2,5 deciliter lunkent vand - 37 grader varmt og direkte fra hanen
20 gram gær
150 gram almindeligt hvedemel
150 gram italiensk durummel
1 teskefuld fint salt
Efter fem minutter pensler du brødene med lidt lunkent vand - og det gentager du igen efter 10 minutter, inden brødene bager færdige de sidste fem minutter. Penslingen med vandet giver en fantastisk smagfuld og sprød skorpe, og du kommer aldrig til at bage madbrød på andre måder fremover efter at have prøvet disse brød.
Sådan bager du madbrød med durummel:
Kom det lunkne vand op i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
Du kan selvfølgelig sagtens også lave madbrødene uden røremaskine, men husk at ælte dejen rigtig godt igennem!
Bland de to slags mel sammen, og rør det gradvist ind i dejen. Til sidst tilsætter du saltet, og nu skal dejen æltes grundigt ved middel hastighed i 8-10 minutter.
Læg så et viskestykke over skålen, og sæt dejen til hævning i 30 minutter et lunt sted.
Slå dejen hurtigt ud på bordet, og ælt den let igennem.
Del dejen i 16 stykker, som du sætter på en bageplade, der er beklædt med bagepapir - og drysset med mel.
Du behøver ikke trille dejstykkerne til boller, men blot sætte dem direkte på pladen. Det giver nogle rustikke stykker madbrød.
Læg igen et viskestykke over, og lad nu madbrødene efterhæve i 30 minutter.
Efter en halv times hævning pisker du to pasteuriserede æggeblommer sammen med lidt mælk, og pensler brødene.
Bag så brødene i ovnen ved 225 grader varmluft - de skal bages i cirka 15 minutter, til de er lækre og gyldne.
Efter fem minutter pensler du brødene med lidt lunkent vand - og det gentager du igen efter 10 minutter, inden brødene bager færdige de sidste fem minutter.
Penslingen med vandet giver en fantastisk smagfuld og sprød skorpe, og du kommer aldrig til at bage madbrød på andre måder fremover efter at have prøvet disse brød.
Tag dine madbrød med durummuel ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist. De skal ikke overdækkes, da skorpen så bliver blød.
Servér de lune brød med en klat smør til.
Dejlige og sprøde madbrød med durummel. Brødene er bagt helt uden hverken smør eller olie. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her