Lynstegt oksemørbrad er klar på to minutter. Mørbrad skæres ud i tynde skiver, og steges 30 sekunder på hver side på en varm pande.
Opskriften på lynstegt oksemørbrad er beregnet til fire personer.
Ingredienser til lynstegt oksemørbrad
8 skiver oksemørbrad
Salt og friskkværnet peber
Smør til stegning
Frisk brøndkarse
Fremgangsmåde
Afpuds oksemørbrad, og køb en god kvalitet. Jeg har her anvendt oksemørbrad fra Nyord ved Møn, der er meget smagfuldt. Men du kan jo sagtens bruge en anden oksemørbrad.
Skær den i tynde skiver på cirka en centimeter i tykkelse. Gerne af en meget kold mørbrad. Giv dem lidt salt på begge sider.
Smelt en klat smør på en meget varm pande. Du skal stege ved høj varme, da mørbradskiverne steges meget kort.
Læg mørbradskiverne på panden når smørret er blevet nøddebrunt, og steg dem nu i cirka 30 sekunder på hver side. Tag dem af og krydr med friskkværnet peber.
Smelt eventuelt en smule mere smør, så du har en god sky.
Server den lynstegte oksemørbrad til en god pasta eller en lækker broccolisalat.
Se også mine opskrifter på: