Du kan sagtens lave en ret med lynhurtig karrykylling, der er klar på 10 minutter. Med masser af grøntsager og karryretten serveres med kogte ris. Virkelig nem mad.
Dette er min opskrift på en lynhurtig karrykylling, og jeg håber du vil synes om den. Giv gerne opskriften en vurdering fra 1-5 stjerner længere nede, og del også gerne dine tips og opskrifter med kylling og karry. På forhånd tak.
Sådan en omgang lynhurtig karrykylling er en god ret at have ved hånden på de travle dage, for du kan faktisk lave den på meget kort tid.
Samtidig smager karryretten altså virkelig godt, og den er også en god mulighed for at få ryddet op i køleskabet.
Herunder kan du se hvad jeg har anvendt, men du kan også bruge almindelige løg, spidskål, blomkål og andre grøntsager.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til lynhurtig karrykylling
450 gram kyllingebryst filet
1 bundt forårsløg
4 fed hvidløg
1 lille broccoli
1 rød peberfrugt
1 lille dåse bambusskud
3 gulerødder
2 spiseskefulde karry
2 spiseskefulde fishsauce
2 spiseskefulde soja
1 dåse kokosmælk
Salt og friskkværnet sort peber
Olivenolie til stegning
Tilbehør er kogte ris
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres i mindre tern, og grøntsagerne gøres klar. Forårsløg skæres i mindre stykker, hvidløg i tynde skiver, broccoli i mindre buketter, mens peberfrugten skæres i mindre tern og gulerødderne i tynde stave.
- Varm en stor sauterpande eller en wok op, og lad den blive gennemvarm.
- Kom lidt olie på, og svits kyllingekødet i tre minutter sammen med karry, hvor det vendes rundt undervejs.
- Tilsæt forårsløg og hvidløg, og lad det svitse yderligere et minut.
- Kom så broccoli ved sammen med peberfrugt, bambusskud og gulerødder. Svits et minut og vend det rundt.
- Tilsæt kokosmælk sammen med fishsauce og soja, og smag til med salt og peber. Eventuelt også med karry.
- Lad det simre cirka fem minutter under låg, og servér straks.
Se også mine opskrifter på:
Hej Tina
Aaah, okay - du har en pointe 🙂
Risene skal selvfølgelig regnes med - så lad os sige 15 minutter. Det er også kort tid for et godt måltid mad 🙂
Alt det bedste til dig
Holger
Aaaah... ti minutter er vist til den gode side, med mindre man er meget erfaren til at snitte og klargøre. Jeg kunne måske godt synes, at der allerførst burde stå, at man skal sætte ris over - ofte tager de jo mere end ti minutter at koge. Det er ikke alle, som er lige erfarne i et køkken 🙂 Men ellers en lækker opskrift.