Du kan lave en luftig risalamande med risottoris, og det er faktisk bedre end risalamande med grødris. Samtidig er kogetiden kortere.
Risalamande med risottoris er helt fantastisk, og det skal du bestemt prøve.
Din risengrød koges på risottoris, som normalt blot skal koges 15-20 minutter. Mine ris her fik 20 minutter, men smag dig frem så de hverken er får rå eller fuldstændig kogt i smadder.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på risalamande med risottoris
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 2 deciliter vand
- 200 gram risottoris
- 8 deciliter sødmælk
- 1 vaniljestang
- 50 gram sukker
- 50 gram mandelsplitter
- 4 deciliter piskefløde
Sådan gør du
- Kog vandet op i en tykbundet gryde, og tilsæt risene. Rør rundt mens det meste af vandet koges væk.
- Tilsæt sødmælken sammen med en flækket vaniljestang, og kog det op under omrøring. Pas på risengrøden ikke brænder på, for lige dette tidspunkt er det mest kritiske!
- Når risengrøden koger, skruer du varmen ned på lavt blus, men fortsætter omrøringen lidt endnu. Læg låg på, og lad nu risengrøden koge færdig, men rør i den undervejs.
- Kogetiden er cirka 20 minutter, men den kan variere alt afhængig af dine risottoris.
- Den færdige risengrød er let flydende i konsistensen, men sådan skal den være, fordi den stivner under nedkøling. Fjern vaniljestangen, stil grøden et koldt sted og lad den blive HELT KOLD!!
- Rør så sukker og mandelsplitter i grøden, og rør risengrøden godt igennem.
- Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i grøden så du får en luftig risalamande.
Næringsindhold
Tips
Risalamanden serveres selvfølgelig med en god kirsebærsauce,.
Og du finder ud af, at den bedste risalamande laves af risottoris, for den bliver bare bedre end med de traditionelle grødris.
Se også mine juleopskrifter på:
David Stray Jørgensen
Hej Kim
Hvad med trykkoger?
Jeg er i gang med at prøve det, da trykkogeren jo er virkelig god til normale ris?
Med venlig hilsen
david
Kim Adelhardt
Hvilke risotto ris (mærke) brugte du? Ikke at jeg opfordre til reklamer og naturligvis kan man eksperimentere, men jo færre variabler jo bedre. I hvert fald første gang.
Madensverden.dk
Hej Kim
God pointe, og jeg bruger normalt Arborio risottoris fra Gestus, der blandt andet kan købes i Meny. Men Brugsen har fået fine Arborio risottoris, som også er fine.
Gå blot efter Arborio risene, så får du en lækker risalamande.
Håber det hjælper lidt.
De bedste hilsner
Holger