Du kan lave en luftig risalamande med risottoris, og det er faktisk bedre end risalamande med grødris. Samtidig er kogetiden kortere.
Risalamande med risottoris er helt fantastisk, og det skal du bestemt prøve.
Din risengrød koges på risottoris, som normalt blot skal koges 15-20 minutter. Mine ris her fik 20 minutter, men smag dig frem så de hverken er får rå eller fuldstændig kogt i smadder.
Mængden af sukker, mandler og fløde synes jeg passer perfekt i denne opskrift, men du kan jo selv smage dig frem, så du får en risalamande præcist som du kan lide den.
Især mængden af flødeskum kan der skrues lidt op eller ned for.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på risalamande med risottoris
Ingredienser
- 2 deciliter vand
- 200 gram risottoris
- 8 deciliter sødmælk
- 1 vaniljestang
- 50 gram sukker
- 50 gram mandelsplitter
- 4 deciliter piskefløde
Sådan gør du
- Kog vandet op i en tykbundet gryde, og tilsæt risene. Rør rundt mens det meste af vandet koges væk.
- Tilsæt sødmælken sammen med en flækket vaniljestang, og kog det op under omrøring. Pas på risengrøden ikke brænder på, for lige dette tidspunkt er det mest kritiske!
- Når risengrøden koger, skruer du varmen ned på lavt blus, men fortsætter omrøringen lidt endnu. Læg låg på, og lad nu risengrøden koge færdig, men rør i den undervejs.
- Kogetiden er cirka 20 minutter, men den kan variere alt afhængig af dine risottoris.
- Den færdige risengrød er let flydende i konsistensen, men sådan skal den være, fordi den stivner under nedkøling. Fjern vaniljestangen, stil grøden et koldt sted og lad den blive HELT KOLD!!
- Rør så sukker og mandelsplitter i grøden, og rør risengrøden godt igennem.
- Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i grøden så du får en luftig risalamande.
Tips
Risalamanden serveres selvfølgelig med en god kirsebærsauce,.
Og du finder ud af, at den bedste risalamande laves af risottoris, for den bliver bare bedre end med de traditionelle grødris.
Se også mine juleopskrifter på:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hvilke risotto ris (mærke) brugte du? Ikke at jeg opfordre til reklamer og naturligvis kan man eksperimentere, men jo færre variabler jo bedre. I hvert fald første gang.
Hej Kim
God pointe, og jeg bruger normalt Arborio risottoris fra Gestus, der blandt andet kan købes i Meny. Men Brugsen har fået fine Arborio risottoris, som også er fine.
Gå blot efter Arborio risene, så får du en lækker risalamande.
Håber det hjælper lidt.
De bedste hilsner
Holger