Se den bedste opskrift på lasagne med spinat, der er en lækker og fyldig lasagne, som også laves med en bechamelsovs.
Lasagne med spinat er meget nem at lave, og spinaten giver lasagnen en virkelig god smag. Og så er spinat jo sundt.
Byg gerne din lasagne op med mindst fire lag pastaplader, da det giver det bedste resultat.
Opskriften er til fire personer.
Til lasagne med spinat skal du bruge:
Kødsovs laves af
1 løg
2 fed hvidløg
400 gram hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater
1 lille dåse tomatpasta
1 deciliter oksefond eller bouillon
1 teske tørret oregano
1 teske tørret basilikum
1 spiseskefuld hvidvinseddike eller balsamico
200 gram frisk spinat
Hvid sovs laves af
2 spiseskefulde smør
1 stor spiseskefuld hvedemel (med top)
4-5 deciliter mælk
Revet muskatnød
Salt og peber
Pastaplader
Lidt rasp
Sådan laver du lasagne med spinat:
- Hak løg og hvidløg fint og svits det i lidt olie uden det tager farve.
- Kom det hakkede oksekød ved og brun det godt, så det får masser af smag. Kom resten af ingredienserne til kødsovsen i - pånær spinaten, og lad det småkoge ti minutter. Smag til med salt og peber.
- Lige før du samler lasagnen kommes spinaten ved, og kødsovsen tages af når spinaten er faldet sammen.
- Bechamelsovs laves ved at smelte smørret i en kasserolle, hvorefter hvedemel piskes i. Pisk derefter mælken i indtil den rigtige konsistens nås, og smag til med muskatnød, salt og peber. Lad den hvide sovs småkoge i fem minutter for at fjerne smagen af mel.
- Byg så lasagnen op i et ildfast fad med kødsovs, bechamelsovs og pastaplader i den rækkefølge. Slut af med kødsovs, og drys så lasagnen med lidt rasp.
- Lasagnen bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 30 minutter.
- Serveres straks med en tomatsalat.

Comments
No Comments