• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fiskefrikadeller - fiskehandlerens nemme opskrift

Fiskefrikadeller - fiskehandlerens nemme opskrift

billede med fiskefrikadeller
Opskrift på fiskehandlerens egne hjemmelavede fiskefrikadeller er med groft hakket torsk. Det er en me og luftig fiskefrikadelle, der her er serveret med en lækker broccoli-remoulade. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. november 2023 - Udgivet:  24. maj 2023

Del gerne:
743
SHARES
FacebookMessenger743PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller som din fiskehandler laver dem. En nem fiskefars med grovhakket torsk, der giver en luftig fiskefrikadelle.
  2. Opskrift på fiskefrikadeller
  3. Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
  8. Krydderurter i farsen
Gå til opskrift

Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller som din fiskehandler laver dem. En nem fiskefars med grovhakket torsk, der giver en luftig fiskefrikadelle.

Fiskehandlerens hjemmelavede fiskefrikadeller er bare den helt rigtige opskrift på fiskedellerne.

Med en grovhakket fiskefars, der røres med blandt andet løgpulver og mælk, hvorefter du har den bedste fiskefars.

Opskriften giver cirka 10 dejlige fiskefrikadeller, men det afhænger af hvor store du laver dem.

Se også disse opskrifter:

Grønne fiskefrikadeller af torsk

Fiskefrikadeller i ovn

Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

Grove fiskedunser

Opskrift på fiskefrikadeller

billede med fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift

Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller som din fiskehandler laver dem. En nem fiskefars med grovhakket torsk, der giver en luftig fiskefrikadelle.
Bedømmelse
4.7 fra 61 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 10 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g torsk - hakkes groft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk løgpulver - eller 1 finthakket alm. løg
  • 1 stort æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk - måske lidt mere
  • smør - og olie til stegning
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Bed fiskehandleren om at hakke torsken groft, for det giver altså en bedre konsistens i de færdige fiskefrikadeller. Eller hak den selv derhjemme. Det kan gøres med en skarp kniv, i en foodprocessor eller Thermomix.
  • Kom fiskefarsen i en skål, og rør den godt sammen med salt og friskkværnet peber.
  • Rør derefter løgpulver og æg i farsen. Er det små æg, kan du med fordel tilsætte to styks.
  • Kom derefter hvedemel i farsen, og rør det godt ud.
  • Tilsæt så lidt mælk indtil du har en let og lind fiskefars. Du skal bruge cirka 1 deciliter, men det kan sagtens være lidt mere eller mindre. Så den endelige konsistens på fiskefarsen styres altså med den sidste mængde mælk.
  • Stil derefter den færdige fiskefars på køl i mindst en halv time - den må gerne få en time i køleskabet.
  • Varm en pande godt op, og kom en god klat smør og lidt olie på. Spar ikke på smørret når du steger fiskefrikadeller.
  • Form 10 lækre fiskefrikadeller med en spiseske, hvor du anvender en spiseskefuld fiskefars til hver fiskedelle. Dryp lidt fedtstof over hver fiskefrikadelle hver gang du sætter en på panden. Antallet afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
  • Steg de hjemmelavede fiskedeller cirka 5-7 minutter på hver side, og sørg for at de får en god stegeskorpe, hvorefter du kan skrue lidt ned for varmen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
61
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.4
g
3
%
Transfedt
 
0.002
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.3
g
Kolesterol
 
41
mg
14
%
Natrium
 
271
mg
12
%
Kalium
 
235
mg
7
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
64
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

De hjemmelavede fiskefrikadeller nydes med en god remoulade, råkost med spidskål og gulerødder eller hvad du nu foretrækker. Du kan søge opskrifterne frem ved at bruge søgefeltet øverst.

På fotoet kan du se, at jeg har serveret fiskefrikadellerne med en hjemmelavet broccoli remoulade.

Krydderurter i farsen

Du kan bruge fiskefarsen som den er, men du kan også tilsætte lidt krydderurter.

Eksempelvis er kørvel godt, og den kan kombineres eller udskiftes med purløg eller dild, alt efter hvad du er til. Men de friske krydderurter giver en dejlig smag til fiskefrikadellerne.

Du kan i øvrigt også hakke et par spiseskefulde kapers, og blande dem i fiskefarsen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina Holm

    februar 14, 2025 at 1:31 am

    Tusind tak for inspiration till mange gode retter gennem årene. Opskrifterne fra Madens Verden er til at stole på, altid godt beskrevet og "overkommelige" at kaste sig ud i.
    Vil blot supplere med en ny erfaring mht til frikadellefarsen fra Esbjerg slagtermesteren, hvor jeg bruger havremælk i stedet for alm. komælk (af hensyn til et familiemedlems fordøjelsesproblemer). Resultatet er stadig glimrende.
    Venlig hilsen Nina, madmor

    Svar
  2. Hedevig B Madsen

    november 02, 2024 at 12:57 pm

    Glæder mig over alle de lækre madopskrifter, som jeg bruger i dagligdagen.

    Svar
  3. leif østberg

    oktober 08, 2024 at 9:46 am

    Jeg prøvede din opskrift and den smagte godt, men konsistensen var lidt "grynet" Jeg lavede opskriften i min ThemoMix .

    Svar
  4. Karen

    november 14, 2023 at 10:43 am

    En deciliter mælk. Måske mere. Det må vist være en fejl.
    Godt man kan tænke selv😉😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 14, 2023 at 2:48 pm

      Hej Karen
      Man skal altid tænke selv 🙂
      Men jeg synes det plejer at passe nogenlunde med en deciliter mælk - måske lidt mere. Men indtil den rette konsistens opnås.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Karen

        november 14, 2023 at 4:55 pm

        Jeg skrev forkert. Der står nemlig 2 deciliter. Det må være alt for meget.
        Men de blev gode😊😊 med en halv deciliter.

  5. Susanne westergaard

    februar 23, 2023 at 6:19 pm

    Smager rigtig godt, men luftige, det er de ikke.

    Svar
  6. Vagn

    september 20, 2021 at 2:53 pm

    Ligesom oldemor lavede dem. Lidt havregryn og lidt timian er godt.

    Svar
  7. Hanne Nielsen

    juli 10, 2021 at 8:35 pm

    Er det ikke muligt at få opskriften på broccoli remouladen ?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required