Laksebøffer i ovn er nem aftensmad, og laksebøfferne er bedst når du steger dem 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
Vi skal jo helst spise fisk to gange om ugen, og en af de nemme måder er lækre laksebøffer i ovn.
Her er min klassiske opskrift, hvor laksebøfferne er krydret med salt og friskkværnet peber - og intet andet. Det er nemt, og det passer perfekt til et godt stykke laks.
Du kan også vælge at lave en hjemmelavet hvidløgsolie, hvor du presser to eller tre fed hvidløg ned i en smule olie, og smører laksebøfferne ind i det.
Og så skal du altså lave laksebøffer, der vejer mindst 200 gram stykket - og gerne 250 gram. Det passer til en person, og giver et stykke saftig og velsmagende laks.
Mange supermarkeder sælger ofte laksestykker på helt ned til 100 gram stykket, og det bliver kedeligt under tilberedningen.
Sørg også for, at laksen er frisk - det betyder meget i forhold til det færdige resultat.
Hvad så med de norske opdrætslaks - skal man lade være med at købe dem? Nej. Dem kan du roligt putte på panden eller i ovnen. Dels holder de faktisk en fin kvalitet, og desuden er det efterhånden svært at købe anden laks end den, der opdrættes i Norges mange fjorde. Så det skal du ikke være bange for.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til laksebøffer i ovn
4 laksebøffer på 200-250 gram stykket
2 spiseskefulde olie
2 teskefulde salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bed fiskehandleren om at skære laksebøfferne ud fra den brede side af laksen - det er bedre end halestykket.
- Tjek at de er fri for ben, og fjern eventuelle ben med en pincet.
- Smør laksebøfferne med lidt olie, og krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg dem i et ildfast fad, der er beklædt med et stykke bagepapir (det letter rengøringen efterfølgende).
- Bag så laksestykkerne i 15 minutter ved 200 grader varmluft, og servér dem straks.
De færdigstegte laksebøffer i ovn kan blandt andet serveres med pasta, en god tomatsalat og hjemmebagte franske flutes.
Se også mine opskrifter på:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Kommenteren om, at man roligt kan købe opdrættet laks, synes jeg ikke hører hjemme i opskriften. Det er oftest en klimapolitiks holdning (havmiljø), der bærer om man er til det ene eller det andet - og desuden kommer der mere og mere vildlaks i mange forretninger for tiden. Særligt hvis vi som forbrugere vælger det.
Der burde snarere stå, at den røde farve i opdrættet laks ikke har nogen betydning for smagen.