Laksebøffer i ovn er nem aftensmad, og laksebøfferne er bedst når du steger dem 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
Vi skal jo helst spise fisk to gange om ugen, og en af de nemme måder er lækre laksebøffer i ovn.
Her er min klassiske opskrift, hvor laksebøfferne er krydret med salt og friskkværnet peber – og intet andet. Det er nemt, og det passer perfekt til et godt stykke laks.
Du kan også vælge at lave en hjemmelavet hvidløgsolie, hvor du presser to eller tre fed hvidløg ned i en smule olie, og smører laksebøfferne ind i det.
Og så skal du altså lave laksebøffer, der vejer mindst 200 gram stykket – og gerne 250 gram. Det passer til en person, og giver et stykke saftig og velsmagende laks.
Mange supermarkeder sælger ofte laksestykker på helt ned til 100 gram stykket, og det bliver kedeligt under tilberedningen.
Sørg også for, at laksen er frisk – det betyder meget i forhold til det færdige resultat.
Hvad så med de norske opdrætslaks – skal man lade være med at købe dem? Nej. Dem kan du roligt putte på panden eller i ovnen. Dels holder de faktisk en fin kvalitet, og desuden er det efterhånden svært at købe anden laks end den, der opdrættes i Norges mange fjorde. Så det skal du ikke være bange for.
PRØV DENNE LÆKRE opskrift på grillet chokoladekage i kyllingeholder
Til laksebøffer i ovn skal du til fire personer bruge:
4 laksebøffer på 200-250 gram stykket
2 spiseskefulde olie
2 teskefulde salt
Friskkværnet peber
SE KOKKENS gode fif til den perfekte æggekage
Sådan laver du de bedste laksebøffer i ovn:
- Bed fiskehandleren om at skære laksebøfferne ud fra den brede side af laksen – det er bedre end halestykket.
- Tjek at de er fri for ben, og fjern eventuelle ben med en pincet.
- Smør laksebøfferne med lidt olie, og krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg dem i et ildfast fad, der er beklædt med et stykke bagepapir (det letter rengøringen efterfølgende).
- Bag så laksestykkerne i 15 minutter ved 200 grader varmluft, og servér dem straks.
De færdigstegte laksebøffer i ovn kan blandt andet serveres med pasta, en god tomatsalat og hjemmebagte franske flutes.
SÅDAN TJEKKER DU om en avocado er moden – uden at åbne den
Bedøm opskriften
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.