Her får du en opskrift på Lagkagehusets citronmåne med marcipan og flødeostecreme. En skøn og svampet kage, der smager himmelsk godt.
Lagkagehusets citronmåne med marcipan og flødeostecreme er en lækker og svampet kage med masser af smag.
Citronmånen er rimelig nem at bage, og efter bagning deles kagen i to halve, så du får de klassiske halvmåner.
Opskriften passer fint til en springform med en diameter på ca. 22 centimeter.
Og der bør være nok citronmåne til 6-8 personer.
Opskrift på Lagkagehusets citronmåne med marcipan
Ingredienser
- 150 g smør blødt
- 50 g marcipan
- 150 g sukker
- 4 æg
- 125 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1,5 citron du skal bruge skallen
Flødeostecreme
- 100 g flødeost naturel, light er ok
- 250 g flormelis
- 0,5 citron skal af ½ citron
- 1,5 citron saft af 1½ citron
Sådan gør du
- Rør 50 g af det bløde smør, sukker og marcipan sammen, til det er jævnt.
- Tilsæt resten af smørret og rør igen til det er en ensartet masse og det meste af sukkeret er pisket ud.
- Æg tilsættes en ad gangen og der piskes godt mellem hvert.
- Bland mel, bagepulver og citronskal - vend det i dejen.
- Hæld dejen i den springform og bag ved 190 grader i 20-25 minutter.
- Flødeostecreme: Pisk flødeost og flormelis med en el-pisker til det er jævnt. Smag dig frem.
- Tilsæt citronsaft og -skal. Rør det rundt og hæld over citronmånen.
- Lad det trække lidt inden servering, hvor kagen delen midt over - til to styks af Lagkagehusets citronmåne med flødeostecreme.
Næringsindhold
Note
Lagkagehusets citronmåne med marcipan og flødeostecreme er nu klar til servering.
Det er vigtigt at du smager flødeostecremen til, så den ikke bliver for sød.
Flødeostecremen kan i øvrigt sagtens blot udskiftes med en almindelig glasur.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments