Dejlig og let salat med pære, tranebær og pinjekerner, der er hurtig og enkel at lave. Sundt tilbehør til eksempelvis svinekød, men også fjerkræ.
Prøv lige denne lækre salat med pære og andre gode sager, og pæresalaten er faktisk en af mine yndlingssalater.
Blandingen af pinjekerner, tranebær og pære gør salaten meget frisk, og citronen giver selvfølgelig lidt syre til den.
Du kan bruge alle slags pærer til salaten, men selv foretrækker jeg Conference pærerne.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til salat med pære
1 hoved mini romaine-salat
1 stor pære
1 håndfuld pinjekerner
1 håndfuld tørrede tranebær
Til dressing
2 spiseskefuld olivenolie
1 spiseskefuld citronsaft
1 lille teske sukker
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at snitte romaine salaten fint, og skær pæren i aflange, tynde skiver. Husk selvfølgelig at vaske begge dele først.
- Rist samtidig pinjekernerne på en pande ved medium varme. Pas på pinjekernerne ikke bliver for mørke. De skal blot ristes, ikke brankes.
- Så blander du salat, pære, tranebær og ristede pinjekerner sammen i en skål.
- Rør olivenolie, citronsaft, sukker, salt og peber sammen og fordel det over salaten.
Så er din lækre salat med pære færdig, og den kan bruges til både svinekød, oksekød og fjerkræ.
Se også mine opskrifter på: